El delegat del Govern a Girona, Pere Vila, visita empreses de la Garrotxa

Va ser a l’empresa LC Paper a Besalú i a La Fageda a Santa Pau

Pere Vila durant la visita a les instal·lacions de La Fageda.
Pere Vila durant la visita a les instal·lacions de La Fageda. | @gencat.
Redacció
12 de febrer del 2019
Actualitzat a les 9:20h
El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, ha visitat aquest dilluns, 11 de febrer, les instal·lacions de l’empresa LC Paper a Besalú i de La Fageda a Santa Pau, ambdues a la Garrotxa, acompanyat pel director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement, Josep Polanco, i el delegat d’ACCIÓ a Girona, Ferran Rodero.
 
El fabricant de paper tissú LC Paper va assolir el mes de gener un rècord d’exportacions, que van arribar al 58,7% del total de les 4.000 tones que va produir, amb França, Emirats Àrabs i Estats Units com a principals destins. L’empresa va tancar l’exercici de 2018 amb 46.000 tones de paper fabricades, la majoria d’elles en règim d’emissions neutres.
 

El delegat del Govern a l'empresa LC Paper de Besalú. Foto: @gencat.


L’empresa posa èmfasi en la reducció de l’impacte ambiental en tot el procés de fabricació i en aquesta línia tots els productes de LC Paper tenen la certificació Ecolabel i la forestal PSFC. A més, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic ha certificat la reducció anual del 17% d’emissions de CO2 entre 2016 i 2017.
 
Respecte La Fageda, la visita del delegat del Govern coincideix amb la fase de renovació de les seves instal·lacions. La Fageda és el segon fabricant de iogurt de Catalunya, a banda d’elaborar gelats i melmelades i de portar una granja de vaques de llet. La Fagedava néixer a Olot l’any 1982 i cinc anys més tard es va traslladar a la finca actual de Mas Els Casals, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on desenvolupa diverses activitats agropecuàries. El 60% de la plantilla de la fundació presenta una discapacitat psíquica o un malaltia mental crònica.