Jornades ESDAP 2019 al Campus Olot: A què sona el disseny?

Cabo San Roque, Idea Sonora i els alemanys Playtronica van fer conèixer les seves experiències a alumnes de l'Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques d'Olot els dies 5 i 6 de febrer

Un dels tallers de les Jornades ESDAP
Un dels tallers de les Jornades ESDAP | @escolartolot.
Redacció
12 de febrer del 2019
El 5 i 6 de Febrer el Campus Olot d'ESDAP Catalunya va celebrar, per vuitè any consecutiu, les Jornades ESDAP, que enguany van rebre el nom A què sona el disseny?. Hi van participar alumnes d'ESDAP de les especialitats de Disseny gràfic i Disseny d'interiors, que van tenir la possibilitat de conèixer a artistes i professionals que d’una o altra manera fan de l’art, el disseny i la música el modus vivendi de les seves creacions. Cabo San Roque, Idea Sonora i els alemanys Playtronica van donar a conèixer els seus projectes i van compartir experiències i treball amb nosaltres.

Cabo San Roque va inaugurar les jornades a la Sala Torín amb la ponència La cobla patafísica, en què ens van mostrar alguns dels seus treballs i ens van explicar la seva manera d’entendre la música. Després, els alumnes van tenir la possibilitat d’assistir a la xerrada de Pep Aguiló, d’Idea Sonora, un estudi de postproducció de so ubicat a Barcelona.

El dimecres vam tenir a Playtronica, provinents de Berlín, com a convidats. Playtronica és una plataforma que connecta l'entreteniment, l'educació i l'art a través d'experiències musicals interactives. Després d’haver-nos explicat algun dels seus projectes i tallers, ens van mostrar un seguit d’eines dissenyades per ells mateixos, que els alumnes van poder experimentar en un workshop. L’alumnat va poder donar una veu particular als objectes que tenien al seu voltant, fossin mobles, joguines o el propi cos, i va poder gaudir d’interaccions sensorials immersives.
 

Una de les sessions a la Sala El Torín. Foto: @escolartolot


Amb les Jornades ESDAP l’alumnat entra en contacte amb l’esfera actual del disseny i gaudeix de l’oportunitat de conèixer professionals reconeguts. Aquest dos dies van tenir un gran èxit de participació i els professionals convidats van quedar gratament satisfets amb l’interès i implicació dels alumnes.

+ informació

www.cabosanroque.com
www.ideasonora.com/ca
www.playtronica.com
Arxivat a