Mobilitat

La Vall d'en Bas enfila el Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible

Aquesta divendres, 15 de febrer, tindrà lloc la primera reunió informativa a Can Trona

per Redacció, 12 de febrer de 2019 a les 05:30 |
Una de les carreteres locals de la Vall d'en Bas, la GIV-5273, a tocar de Can Trona. | Xavier Borràs.
Aquest divendres, 15 de febrer, a les set de la tarda a Can Trona, l'Ajuntament de la Vall d'en Bas convida els ciutadans a assistir a la primera jornada informativa sobre la redacció del Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible. S'ha posat a disposició dels veïns l’adreça de correu-e mobilitat@vallbas.cat on tothom qui vulgui pot fer arribar el seu punt de vista sobre aquesta matèria al llarg de tot el procés. Les informacions o consultes rebudes podran ser debatudes durant la jornada de presentació, on també es presentaran els instruments a través dels quals es podrà participar en el procés de redacció.

La Vall d’en Bas és un municipi amb diversos nuclis de població disseminats, amb què la mobilitat diària és un punt important en la vida dels veïns, encara més si es té en compte que no el transport públic hi és escàs. Tant és així, que s’ha cregut necessari formalitzar la redacció d’un Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible (PEMMS) amb l’objectiu d’avançar cap a un municipi més sostenible i segur.


El document encarregat té l’objectiu de proporcionar eines a l’Ajuntament per a continuar avançant cap a un model de territori més sostenible, fomentant l’ús racional del vehicle privat i prioritzant l’anar a peu, amb bicicleta i amb transport col·lectiu.

Complementàriament, s’ha dissenyat un procés consultiu amb diferents instruments participatius, l’objectiu dels quals és que els ciutadans acompanyin totes les fases de redacció del PEMMS.

L’elaboració del Pla Estratègic Municipal de Mobilitat Sostenible abordarà des de la relació entre els diferents pobles i nuclis de la Vall fins a l’organització de carrers i places de cada nucli urbà. Totes aquestes accions s’impulsen des del consistori amb l’objectiu final de millorar la mobilitat a la Vall i per tant la convivència. Alhora, es pretén fer disminuir els gasos d’efecte hivernacle i així complir els objectius de reducció plasmats al Pla d’Acció per l’Energia Sostenible.

 

 

Participació