Els centres de secundària garrotxins sol·liciten les beques de la Fundació Impulsa

S'ha rebut trenta peticions per a accedir a la formació professional i ara s’engegarà el procés de selecció per veure quins són els candidats a triar i com se'n pot gestionar els estudis

Una de les sessions de lliurament de sol·licitud de beca.
Una de les sessions de lliurament de sol·licitud de beca. | @FundacioImpulsa.
Redacció
08 de febrer del 2019
Aquest passat divendres, 1r de febrer, es va tancar el període de lliurament de sol·licituds per a les beques de la Fundació Impulsa a la Garrotxa. Aquest és el segon curs en què la Fundació, originària d’Osona, promourà l’accés d’alumnes als cicles de formació professional, oferint-los també acompanyament durant els estudis. Després d’un primer any a la comarca, els centres educatius garrotxins volen repetir l’experiència i tots han presentat sol·licituds, arribant a un total de trenta.

L’institut Montsacopa d’Olot ha estat el centre que ha presentat més candidatures, amb un total d’onze. El segueixen l’institut La Garrotxa, amb sis alumnes que volen optar-hi; l’Institut Bosc de la Coma, l’Escola Cor de Maria i l’Escola Pia, amb tres alumnes cadascun, a més del Petit Plançó i l’IES Salvador Vilarrasa de Besalú, amb dues.

Han estat els mateixos alumnes qui han omplert les sol·licituds a mà i de forma lliure, tot i que han comptat amb l’assessorament dels professors dels centres educatius a l’hora d’escriure la carta de motivació. Les peticions han estat acompanyades també per una carta de recomanació del tutor de l’alumne.
 

Una de les sessions formatives d'Impulsa amb alumnes de la Garrotxa el desembre de 2018 Foto: @FundacioImpulsa.


Cal recordar que la Fundació Impulsa és un projecte de caire social que potencia la formació professional dels alumnes i que implica tres actors: centres educatius, estudiants i empreses. Aquestes darreres hi aporten col·laboracions econòmiques que es destinen íntegrament als estudis i formació d’aquests joves.

La Fundació Impulsa ja treballa en la preparació del curs 2019-2020 però alhora continua amb les activitats d’aquest primer any a la comarca. Les properes cites tindran lloc aquest mes de març, quan hi ha previstes una nova jornada de mentors i una jornada conjunta de mentors i mentorats a les instal·lacions de la cooperativa La Fageda, que col·labora amb la Fundació.