Atenció a la gent gran

La residència Sant Jaume d'Olot inicia una nova fase d'obres aquest 2019

Amb un pressupost de 800.000 euros, s’obrirà un nou accés des del pati de l’antic hospital i es construirà una nova sala d’estada per als avis, entre altres millores

per Xavier Borràs , Olot, 8 de febrer de 2019 a les 05:30 |
Imatge virtual de la que serà la nova sala d'estar de la residència Sant Jaume. | @olotuit.
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest matí de dijous, el el regidor de Benestar Social, Pep Berga, i el batlle Josep M. Corominas, han comparegut en seu municipal per donar detall de l'inici del procés de contractació per a continuar posant al dia la residència Sant Jaume d'Olot que, amb un pressupost de 800.000 euros, obrirà un nou accés des del pati de l’antic hospital, al carrer de Sant Rafel, i bastirà una nova sala d’estada per als avis, entre altres millores.

Ben aviat, començarà una nova fase dels treballs perquè el centre pugui continuar desplegant el model d’atenció a la gent gran centrat en la persona, de manera que els usuaris puguin envellir com a casa. Per això, les instal·lacions s’han anat adaptant a les seves necessitats, que els garanteixen una major autonomia.

 

Pep Berga i Josep M. Corominas han detallat les novetats entorn la residència. Foto: Martí Albesa.


El mes d’octubre de 2018 la residència va obrir la primera unitat de convivència, de fet la segona que es posa en marxa a tot Catalunya. Situada al primer pis de l’antic hospital, està formada per uns espais més petits, personalitzats i moderns, on l’usuari pot decidir en cada moment com és el seu dia a dia. Des d’aquesta tardor, 17 persones viuen en aquesta planta de l’antic hospital que, els mateixos residents van decidir que s’anomenés SantRafel. El color de l’habitació, la decoració del menjador, quina activitat volen fer o què volen posar a la terrassa..., són altres decisions del seu dia a dia, que prenen amb el suport dels professionals del centre.

 
A més de la nova unitat de convivència, la primera fase d’obres de la Residència Sant Jaume també va suposar la construcció d’una nova sala d’estar amb accés a la terrassa, noves habitacions i la renovació de la cuina, a més d’una nova escala i d’altres elements de seguretat. Els treballs, amb un cost de 700.000 euros, formen part del projecte de remodelació per posar al dia l’edifici de l’antic hospital i continuar millorant la qualitat de vida dels seus residents.

 
Nou accés, sala d'estar, climatització, ascensor…

La remodelació seguirà aquests propers mesos amb noves actuacions, com la que permetrà construir un nou accés a la residència des del pati de l’antic hospital. Els treballs també contemplen la creació d’una nova sala d’estada per a la gent gran, així com la millora del sistema de climatització, la instal·lació d’un nou ascensor i altres mesures de seguretat a les instal·lacions de l’antic hospital. Aquestes properes setmanes s’aprovarà el plec de clàusules perquè tirin endavant les obres, que tindran una durada de sis mesos i un pressupost de 804.000 euros, 500.000 dels quals aporta l'Obra Social de la Fundacio la Caixa.
 
El projecte també contempla en futures fases la creació de tres àrees més de convivència per continuar avançant en la implantació del model d’atenció centrat en la persona en un centre, que té 65 usuaris. Amb futures inversions, la residència Sant Jaume podria ampliar la seva capacitat fins a per poder atendre un centenar de persones.

 
 

 

Participació