L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull l’exposició «Parets pintades, Olot, 1936-2018»

Reprodueix una vintena de fotografies de reivindicacions populars a la capital i a la comarca de la Garrotxa

Una de les fotogtrafies d'una pintada que es pot veure a l'exposició.
Una de les fotogtrafies d'una pintada que es pot veure a l'exposició. | @acgarrotxa.
Redacció
07 de febrer del 2019
De l’1 de febrer al 21 de juny, la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull l’exposició Parets pintades, Olot, 1936-2018.

L’exposició reprodueix una vintena de fotografies de pintades reivindicatives en parets i murs de carrers i en interiors d’edificis d'Olot i, en menor mesura de la resta de la comarca, entre els anys 1936 i 2018: des de la Guerra Civil a l’eclosió independentista, passant per la transició democràtica, la campanya per la salvaguarda dels volcans i la vindicació feminista, entre d’altres aspectes.

Les imatges procedeixen de diversos fons i col·leccions de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i constitueixen un notable registre documental a l’hora de copsar les aspiracions i les reivindicacions polítiques i socials col·lectives de la ciutadania. La mostra, però, també ofereix alguns exemples d’expressió individual, sovint manifestada de manera directa i espontània i, de vegades, humorística.

L’exposició es pot visitar en l’horari habitual de l’Arxiu, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 15:30 a 18 h. També, els dissabtes 2 de febrer, 2 de març, 6 d’abril i 4 de maig, de 9 a 14h.
 
Arxivat a