Història

Es presenta el treball sobre la urbanització de Sant Cristòfol de les Planes d'Hostoles

Serà aquest divendres, 8 de febrer, a les vuit del vespre a la Biblioteca Maria de Jonquers, a càrrec de l'historiador Xavier Solà

per Redacció , 5 de febrer de 2019 a les 06:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres vinent, 8 de febrer, a les vuit del vespre, es presentarà  a la Biblioteca Maria de Jonquers de les Planes d'Hostoles es presentarà el treball La urbanització renaixentista de Sant Cristòfol de Les Planes. "El quadre" dels Omera, a càrrec de Xavier Solà.

Aquesta recerca històrica permet endinsar-se a principis del segle XV i poder reconstruir el creixement del poble de les Planes amb tres dimensions, també la reconstrucció del Castell d'Hostoles i al mateix temps conèixer quin tipus de fàbriques i quines màquines hi havia en algunes de les primeres indústries que es van instal·lar al municipi. 


Junt amb aquesta presentació s'ha editat un petit llibre on es recullen diferents dades i on es fa un resum de tota la història que ha recollit l'historiador Xavier Solà.
 

 

 

Participació