Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot

La Residència Faber fa balanç de 2018

Ha estat un període crític, marcat per la situació política, que encara els reptes de futur amb la terrorialització que promourà l'Institut Ramon Llull

per Xavier Borràs, Olot | 1 de febrer de 2019 a les 10:56 |
Pep Berga i Francesc Serés, cor i anima, ànima i cor de la Faber. | Marti Albesa..
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Faber, la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats de Catalunya a Olot –instal·lada a l'Hotel Riu FLuvià–, ha publicat el Balanç 2018, que tanca el segon any natural d'una institució nascuda a la capital de la Garrotxa l'any 2014 de la mà del regidor de Cultura Pep Berga i del seu director, l'escriptor Francesc Serés. El vértex natura/societat/cultura ha estat l'eix vertebrador de Faber i esdevé fonamental a l’hora de definir les voluntats i les idees que impulsen la residència.

Aquest Balanç 2018 –que posa en primer pla un record per a les persones injustament empresonades, pels que han patit persecució política o han hagut d’exiliar-se– rememora la feina feta, des del inicis al gener, amb l’estada d’urbanisme, on es tractava de reflexionar sobre el futur de les ciutats petites i mitjanes, fins als feminismes o la diversitat lingüística, les estades són un laboratori, un banc de proves, en què s'aprèn molt dels residents, perquè aprendre és una de les constants que s'ha proposat a Faber


La residència, doncs, acaba el seu segon any natural i ja té programats l’hivern i la primavera de 2019. S’hi treballarà des del desenvolupament local, la filosofia política, l’arxivística i, una altra vegada, la robòtica i la pedagogia. Tot plegat, a més, en el nou context en què l'Institut Ramon Llull ha incorporat en el seu pla estratègic una xarxa de residències que es dissenyarà sota la direcció del mateix Francesc Serés, que s'hi ha incorporat com a director de l'àrea creativa.

Podeu descarregar-vos de dret el Balanç 2018 des d'aquest vincle. 

 

Participació