La CUP de Sant Joan les Fonts destinarà 5.000 euros a Diners al Carrer

Es tracta de retornar al municipi part dels ingressos que ha percebut de l'Ajuntament pel fet de tenir, durant aquesta legislatura, una representació de 4 regidors

Redacció
31 de gener del 2019
Actualitzat el 18 de febrer a les 9:51h
La CUP de Sant Joan aposta per uns pressupostos participatius.
La CUP de Sant Joan aposta per uns pressupostos participatius. | @CUPStJoan.
Diners al Carrer és una iniciativa de l’assemblea local de la CUP de Sant Joan les Fonts per a retornar al municipi part dels ingressos que ha percebut  e l'Ajuntament pel fet de tenir, durant aquesta legislatura, una representació de 4 regidores. De fet, dos dels pilars que l’assemblea local de la CUP Sant Joan les Fonts es va plantejar per aquesta legislatura van ser la participació ciutadana i la transparència.

Cada any han proposat a l’equip de govern l’elaboració d’uns pressupostos participatius, és a dir, que en el pressupost del consistori municipal hi hagi una partida en que els ciutadans siguin els qui decideixin on invertir-la. I cada any han tingut un no com a resposta. "Mai aquest govern ha volgut asseure’s i acordar un sistema de participació on la ciutadania pogués prioritzar unes inversions sobre unes altres", diuen els cupaires santjoanencs.

Aquesta iniciativa pretén donar col·laboracions econòmiques a totes les entitats, associacions i organitzacions sense ànim de lucre, prioritàriament de Sant Joan les Fonts, Begudà i la Canya; que presentin un projecte amb finalitats solidàries, culturals, educatives, de suport a l’economia social, de cooperació, d’investigació, d’igualtat i cohesió social, de defensa del territori i/o foment dels països catalans; i que compleixin un seguit de requisits.

La CUP Sant Joan les Fonts destinarà 5.000€ a Diners al Carrer

El calendari de la campanya Diners al Carrer és el següent:

— 4 de febrer: reunió amb entitats per explicar-los la campanya. (centre sociocultural de Sant Joan les fonts. A les 20,30h)
— Del 5 de febrer al 10 de març: enviament de projectes.
— De l'11 al 24 de març: període de votació popular telemàtica.
— 30 de març: acte final amb votació popular i anunci dels guanyadors. (a La Plaça 1 d’octubre de la Canya, de les 11 a les 13h: votació popular; 14h: dinar popular i  actuacions; i a les 16h: comunicació projectes escollits)

Els projectes s’han de  presentar en format digital al correu:
[email protected]. Hauran de tenir una extensió màxima de 10 pàgines. Les entitats han de seguir el format  que trobaran especificat a la pàgina web:
www.dinersalcarrersantjoan.cat. Els projectes es poden presentar fins el dia 10 de març (inclòs).

El sistema per escollir el projecte seguirà el següent barem:

— Vot de la CUP (30%), seguint els criteris específics de les bases.
— Vot de les entitats (30%), seguint els criteris específics de les bases.
— Votació popular (40%) telemàtica, via pàgina web o en urna el dia 30 de març.
 

Cartell informstiu de la campanya de la CUP Diners al Carrer. Foto: @CUPStJoan.