art

Dolors Puigdemont mostra la seva obra a la Sala Oberta 2 de l'Hospici

L'exposició –cinc peces de grans dimensions en moviment que creen un delicat joc de llums i ombres– es podrà veure al Museu de la Garrotxa del 2 de febrer al 19 de maig

per Redacció, Olot | 31 de gener de 2019 a les 07:00 |
Els cossos estan fets de malla metàl·lica galvanitzada i giren a través d’un motor. | @OlotCultura.
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'exposició “Dolors Puigdemont. Cossos. Rodant i penjant d’un fil entre el Puigsacalm i el Puig Rodó” es podrà veure del 2 de febrer al 19 de maig, amb cinc peces de grans dimensions en moviment creen un delicat joc de llums i ombres. Puigdemont mostra la seva obra a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa, en una exposició gratuïta que es podrà veure del 2 de febrer al 19 de maig. L’artista ha creat cinc volums de grans dimensions que pengen del sostre de la sala sota un delicat joc de llums. Els cossos estan fets de malla metàl·lica galvanitzada i giren a través d’un motor.
 

Al terra, a sota d’aquests grans cossos hi ha tres grans cercles que recullen les ombres i ajuden al visitant a veure millor el moviment de les ombres de les escultures penjades. Aquestes peces estan il·luminades acuradament, projectant ombres al terra i a les parets. Ombres i cossos en moviment presenten un muntatge hipnòtic on conviuen geometria i energia.
 

L'exposició es complementa amb uns vídeos on les mateixes peces ofereixen altres dimensions impossibles de captar directament per l'ull humà.
 

Nascuda a Amer, amb infància a la Vall d’en Bas, Dolors Puigdemont va néixer a Amer l’any 1950 i va viure part de la seva infantesa a la Vall d’en Bas. Ha exercit de Catedràtica de Dibuix a diferents instituts de Barcelona, compaginant la docència amb la creació plàstica. Al llarg de la seva carrera artística ha treballat sovint el tema de l’arbre i el creixement del món vegetal. També estances i obertures de la casa, i el tema de cos humà des de el seu interior i la energia que genera.
 
Ha exposat regularment a la galeria Eude de Barcelona i a les galeries Expoart i Només Art de Girona. També ha presentat el seu treball a galeries de Reus, Salou, Barcelona, Berlín... i en fires internacionals com ara: Arco, Madrid; New Art, Barcelona; Kunstköln, Colònia; Kunstmarkt, Dresde; i Le Salon du Printemps, Montreal, (2002).

“Dolors Puigdemont. Cossos. Rodant i penjant d’un fil entre el Puigsacalm i el Puig Rodó” s’inaugurarà el dissabte 2 de febrer a les 12 h a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa.

Activitats complementàries a l’exposició

— Visita guiada a càrrec de l’artista Dissabte 23 de febrer, 18 h, Sala Oberta 2
— Venus. Concert de bols de quars amb Akash Dissabte 23 de març, 20 h, Sala Oberta 2
Activitat gratuïta. Places limitades. Cal reservar lloc al 972 271 166.
— Arrela. Concert de mantres amb MaMaOm Dissabte 6 d’abril, 20 h, Sala Oberta 2.
Activitat gratuïta. Places limitades. Cal reservar lloc al 972 271 166.

 

 

Participació