Junts per la Vall vol potenciar la Fira de Sant Nicolau amb una setmana d'actes

És una de les noves quatre accions que proposen si abasten l'Ajuntament en les pròximes eleccions municipals

L?equip de Junts per la Vall d'en Bas mostra les quatre noves accions que proposen.
L?equip de Junts per la Vall d'en Bas mostra les quatre noves accions que proposen. | Xavier Borràs.
23 de gener del 2019
Actualitzat el 18 de febrer a les 9:51h
Nova tongada de propostes de Junts per la Vall d'en Bas, l'única força que, junt amb la Vall Plural –pròxima a ERC– es presentarà, a hores d'ara, a les pròximes eleccions municipals, que tindran lloc el 29 de maig vinent.

El candidat a batlle, Toni Arimany, acompanyat d'un equip format per Marta Plana, Sergi Pujolriu i Josep Gumí, va presentar al carrer Ample de Sant Esteve d'en Bas, a tocar de l'antiga estació ferroviària, quatre noves accions a emprendre si la seva candidatura surt escollida als comicis d'enguany.

D'una banda, un seguit d'accions de millora al mateix carrer Ample, un dels principals del poble, com ara l'accessibilitat i un nou arbrat, i aspectes relacionats amb les voreres –en alguns trams molt estretes i impracticables– i els espais dels carrers adjacents.
 

El candidat a batlle de Junts per la Vall, Toni Arimany. Foto: Xavier Borràs.


Arimany també va remarcar que per a fer més visibles la Fira de Sant Nicolau, al Mallol, ells proposen que aquella mateixa setmana s'ompli d’activitats vinculades a l’agricultura i a la ramaderia a la comarca, dos dels pilars més importants de l’economia del municipi.

Junts per la Vall també realitzarà un estudi per a analitzar la viabilitat de la construcció d’habitatges tutelats al municipi i, més concretament, a Sant Esteve d’en Bas i a Sant Privat d’en Bas. En aquesta darrera població ja fa temps que s'ha projectat remodelar l'antiga rectoria per a fer-hi habitatge social, però des de la candidatura no descarten que aquest tipus d’equipament ajudaria a reforçar l’atenció social de les persones d’edat avançada de la Vall d'en Bas.

Finalment, hi ha en lliça tot un seguit d'accions de caire social, com donar continuïtat als "Camina-pobles”" després de les eleccions i durant tot el mandat, de forma periòdica. Igualment, dissenyaran un programa anomenat “Un cafè amb l’alcalde", on es crearà un espai per a poder parlar amb el batlle sobre el tema que desitgi la ciutadania. De fet, Toni arimany va detallar que de forma proactiva, "el nostre equip visitarà totes les entitats, empreses, associacions, organitzacions..., del nostre municipi per a proposar-los accions de millora", i enraonaran amb tots els negocis i empreses per a saber, de primera mà, quines són les seves inquietuds.