L’Ajuntament d’Olot i l’Arxiu Comarcal reben el llibre «Els Cardelús»

És un recull de les recerques efectuades per Alfons Cardelús Barcons sobre la nissaga Cardelús, que va arribar a la Garrotxa a l'inici del segle XVI provinent d'Occitània

Diversos membres de la família Cardelús amb el regidor Pep Berga a l'Ajuntament d'Olot.
Diversos membres de la família Cardelús amb el regidor Pep Berga a l'Ajuntament d'Olot. | @olotuit.
Redacció
22 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:13h
Una representació de la família Cardelús ha fet donació auest dilluns a l’Ajuntament d’Olot i a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa del llibre Els Cardelús, del difunt Alfons Cardelús Barcons. Marita de Balle Campassol, vídua d'Alfons Cardelús; Màrius Fàbrega Cardelús; Sofia Cardelús de Balle i Jeroni Jurado, en representació de la seva esposa, Carme Cardelús Busquets, han lliurat al regidor de Cultura d’Olot, Pep Berga, i al tècnic de l’Arxiu, Xavier Puigvert, un exemplar de la publicació.

L'obra lliurada és un recull de les recerques efectuades durant 36 anys en diversos arxius catalans i francesos per l’advocat Alfons Cardelús Barcons (Barcelona, 1923-2016), amb l'objectiu d'aclarir els orígens del cognom i de la nissaga Cardelús, fortament vinculada amb Olot.

L'autor va poder crear l'arbre genealògic de les persones que duen aquest cognom i fixar-ne l'inici en quatre joves traginers originaris d'Unzent (Arieja), del comtat occità de Foix, que es van establir a Olot i a Riudaura a l'inici del segle XVI. A més de l'estudi històric i onomàstic, Alfons Cardelús va impulsar les trobades familiars iniciades l'any 1993 (anomenades cardelussades), per a promoure les relacions entre els membres actuals d'aquesta nissaga.
 
Des de l’Ajuntament d’Olot i l’Arxiu s'ha agra¨t a la família Cardelús aquesta donació, que s'ha fet en homenatge a la vinculació de la família amb la ciutat al llarg de 17 generacions, i en agraïment als arxivers i historiadors locals que van col·laborar amb l'autor en la seva llarga recerca.

 
Arxivat a