Mertixell Borràs presenta avui a Olot «34 dies de tardor i 1 de primavera»

Tindrà lloc a la seu d'Òmnium Cultural a les sis de la tarda

Meritxell Borràs i Dolors Bassa, després de sortir de la presó.
Meritxell Borràs i Dolors Bassa, després de sortir de la presó. | Arxiu.
Redacció
21 de gener del 2019
Actualitzat el 22 de gener a les 8:50h
Aquest dilluns, 21 de gener, la qui va ser consellera de Governació durant el govern legítim del president Carles Puigdemont, serà avui a Olot per a fer conèixer e seul llibre 34 dies de tardor i 1 de primavera (Símbol Editors), que es farà a la seu d'Òmnium Cultural (als baixos del número 35 del carrer de Sant Pere Màrtir) a les sis del vespre. La presentació anirà a càrrec del batlle de la ciutat, Josep Maria Corominas.

34 dies de tardor i 1 de primavera és el relat, ple de coratge i sensibilitat, del temps que Meritxell Borràs estigué a la presó d'Alcalà-Meco la tardor de 2017. Una crònica personal i directa d'uns dies en què, com diu Antoni Bassas, la set de revenja de l'Estat port+a e Govern de Catalunya a la presó i a l'exili.

Empresonament

El 2 de novembre de 2017 vuit membres del Govern català,com la mateixa Meritxell Borràs, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Carles Mundó, Raül Romeva, Dolors Bassa, Joaquim Forn i l'exconseller Santi Vila, van declarar davant la jutgessa de l'AN Carmen Lamela. El fiscal, Miguel Ángel Carballo va sol·licitar presó incondicional per a tots els membres del Govern català inclosa Meritxell Borràs. El 4 de desembre va sortir en llibertat sota fiança després que la seva causa passés al Tribunal Suprem. Està processada per malversació de fons i desobediència.

A l'espera del judici, va abandonar la primera línia política i el setembre de 2018 va publicar el aquest dietari, 34 dies de tardor i 1 de primavera, on relata el temps que va estar tancada a la presó d'Alcalá Meco juntament amb Dolors Bassa.
 

Cartell de l'acte a Òmnium Cultural. Foto: @omniumgarrotxa.


 
Arxivat a