L’historiador Josep Catà presenta el seu primer llibre de memòries

El llibre, publicat per Rafael Dalmau Editor, s'emmarca en el context històric de les penúries de tot tipus del franquisme autàrquic, que controlava de forma obsessiva la vida de les persones

Josep Catà Tur va presentar «De la llarga nit a l'albada (1948-1971)».
Josep Catà Tur va presentar «De la llarga nit a l'albada (1948-1971)». | Maria Miró.
Redacció
21 de gener del 2019
Actualitzat a les 10:25h
L'historiador i membre de la junta del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca (PEHOC), Josep Catà Tur va presentar aquest divendres passat la primera part dels seus records, exposats al llibre De la llarga nit a l'albada (1948-1971). Records d'un noi del Raval de Barcelona. A més de l’autor,van participar a la presentació l'editor, Rafael Català Dalmau, i el filòleg i membre del PEHOC, Pere Gómez.

Es tracta d’un treball confegit a la manera d’uns records historiats, en què l’autor explica, amb naturalitat, la trajectòria vital dels seus primers anys, emmarcant-la en el context històric de les penúries de tot tipus del franquisme autàrquic, que controlava, de forma obsessiva, la vida de les persones.  És un text de lectura amena on podem seguir el creixement personal de l’autor i la lluita dels seus coetanis contra les restriccions que imposaven la dictadura i la situació econòmica.

Tot i que hi ha previstes altres presentacions a Barcelona, Josep Catà, que viu entre la capital i Olot, ha escollit la nostra ciutat per fer-hi la primera, com a prova del seu interès en reforçar les relacions entre un indret i l’altre.

El llibre ha estat publicat per Rafael Dalmau Editor, que anteriorment ja havia publicat diversos llibres de Josep Catà de tema històric, escrits en col·laboració amb Toni Muñoz –recentment traspassat–, entre els quals podem destacar Abolutisme contra pactisme, Ambaixadors catalans a Madrid. Els inicis de la guerra de separació i 25 presos polítics del 1714.
 
Arxivat a