Aquest dissabte Can Trona presenta l'itinerari i el llibre «L'alt Fluvià»

És el número 20 de la col·lecció d’itineraris literaris autoguiats
És el número 20 de la col·lecció d’itineraris literaris autoguiats
Redacció
18 de gener del 2019
Actualitzat a les 12:28h
La Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent, en col·laboració amb el Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona i Can Trona Centre de Cultura i Natura, ha publicat l’itinerari literari L’alt Fluvià. És el número 20 de la col·lecció d’itineraris literaris autoguiats que edita la Càtedra de Patrimoni Literari. La presentació, el guió i la selecció de textos de L’alt Fluvià han anat a càrrec de Margarida Casacuberta, Anna Perera i Ester Cantallops.

L’alt Fluvià ressegueix el curs del riu Fluvià per la part alta, la que correspon a La Garrotxa: des del seu naixement fins a Besalú. L’itinerari recopila un conjunt de textos literaris que tracten sobre el riu i que fan explícita la seva importància en tant que part fonamental del paisatge de la Garrotxa. Aquests textos, escrits en vers i prosa, permeten a lectors i visitants descobrir altres vessants de l’entorn proper del Fluvià, o redescobrir-los a partir d’una nova mirada.
 

Cartell de l'acte. Foto: @cantrona.


El dissabte 19 de gener, a les 12 del migdia, tindrà lloc la presentació de l’itinerari L’alt Fluvià a Can Trona Centre de Cultura i Natura. La presentació comptarà amb la participació de:
  • Lluís Amat, alcalde de la Vall d’en Bas
  • Margarida Casacuberta, curadora de l’itinerari
  • Josep Vila, director del Campus Patrimoni Cultural i Natural de la Universitat de Girona
  • Mariàngela Vilallonga, directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona
Després de la presentació, es farà una breu caminada fins al Fluvià on es llegiran alguns dels textos que formen part de l’itinerari literari presentat. Aquest itinerari estarà subjecte a la meteorologia.

S’obsequiarà els assistents amb un exemplar del llibret.