Els joves garrotxins encaren un segon trimestre atapeït d'activitats

La XX Jornada de delegades i delegats d’ESO i Postobligatori, el Pressupost Participatiu de Joventut 2019, la festa de Sant Tomàs d'Aquino, a més de la programació de l’Ideal-OJG

Mar Roca, regidora de Joventut, acompanyada de Joan Gelabert, Txell Masó, Oriol Garcia i Sabina Güell.
Mar Roca, regidora de Joventut, acompanyada de Joan Gelabert, Txell Masó, Oriol Garcia i Sabina Güell. | Xavier Borràs.
18 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:35h

Mar Roca, regidora de Joventut; Joan Gelabert tècnic de l’IME (Institut Municipal d'Educació); Txell Masó, dinamitzadora de l’Espai Ideal, a més d’Oriol Garcia i Sabina Güell, de la comissió d’alumnes d’Olot, han presentat aquest dijous a l'Ajuntament d'Olot el Pressupost Participatiu de Joventut 2019 i altres activitats organitzades per l’Ideal-OJG i l’IME amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa, a més de La XX Jornada de delegades i delegats d’ESO i Postobligatori, que tindrà lloc el pròxim dimecres 23 de gener i la festa dels estudiants per Sant Tomàs d’Aquino, del divendres 1 de febrer.

Pressupost Participatiu de Joventut. 2019

L'IME i l’Ideal-OJG proposen als joves, de 12 a 29 anys, l'experiència de la participació directe posant-los a disposició 10.000€ per a la organització, gestió i realització d’activitats juvenils. L'experiència dels quatre primers anys va ser un èxit. Les activitats han de ser legals i ètiques (seguint els principis de la Carta de Ciutats Educadores), viables econòmicament (màx 1200 eur per activitat), oberta a tots els joves que vulguin participar i gratuïta o molt econòmica per als participants.

Poden presentar propostes:

•    Entitats i/o grups formals juvenils.
•    Grups informals de joves.
•    Joves a títol individual.

Es faran dues assemblees:
—Per a joves de 12 a 16 anys el divendres dia 8 de març a l’Ideal-OJG
—Per a joves de 17 a 29 anys el divendres dia 15 de març a l’Ideal-OJG

El projecte de pressupost participatiu pretén:

•    Responsabilitzar els joves en la gestió dels diners públics.
•    Aprendre a liderar i a organitzar accions.
•    Detectar necessitats i interessos de la població juvenil.
•    Posar en valor les propostes i iniciatives dels joves i per als joves.
•    Enfortir el caràcter participatiu i la implicació dels joves en el municipi.
•    Fer més visible la transversalitat de les polítiques de Joventut.
•    Fer un exercici de democràcia directa on els joves decideixen com distribuir 10.000€  de pressupost d'activitats de joventut.
•    Que les persones joves siguin les protagonistes i responsables de les activitats juvenils d'Olot.

Les propostes es poden presentar fins al dia 1 de març a l’Ideal-OJG o a l’Ipunt o també per internet.

XX Jornada de delegades i delegats d’ESO i Postobligatori

Aquest dimecres, 23 de gener de 2019, a les 09:30 h, al Casal Marià. i a les 11:30 h a l'IME i a l'EIO tindrà lloc la XX Jornada de delegades i delegats d’ESO i Postobligatori
 
Es tracta d’una jornada matinal de formació i de reconeixement pensada expressament per a tots/es els alumnes que desenvolupen la tasca de delegat o delegada d’aula. Hi participen uns 160 representants d’alumnes de tots els centres de secundària de la ciutat i comarca.
 
Consisteix en un acte inaugural, amb la presència de l’alcalde i un ponent de renom i una selecció acurada de tallers dels quals els delegats en poden escollir un.
A banda de la formació tècnica i personal que suposa, les jornades són un reconeixement a la tasca desinteressada que realitzen aquests estudiants de secundària i postobligatori de tots els centres de la ciutat i comarca.
 
Els tres objectius bàsics que persegueixen aquestes jornades són:

— Agrair als delegats i delegades la seva participació activa com a ciutadans.
— Oferir-los una formació complementària personal, actual i imprescindible per poder desenvolupar millor la seva tasca com a delegat o delegada.
— Potenciar les iniciatives del joves com a agents bàsics de desenvolupament.
 
L’activitat l’organitza la Comissió d’Alumnes del Consell Escolar Municipal amb el suport i assessorament tècnic de l’IME i de l’Ideal-OJG.
 

El correfoc i la sessió de DJ de la festa de Sant Tomàs d'Aquino tindran lloc a la plaça Major. Foto: L'Ideal-OJG.


Sant Tomàs d’Aquino. Festa dels estudiants.

El pròxim divendres, 1 de febrer, a la Plaça Major d’Olot els estudiants celebraran el seu patró, Sant Tomàs d'Aquino.  La festa l’organitza la Comissió d’alumnes del Consell Escolar Municipal i constarà de dos actes centrals, per una banda, a les deu del vespre, un Correfoc, i per l’altra una sessió de DJ a la mateixa plaça Major a partir de les onze.

Programació 2n trimestre de l’Ideal-OJG

La programació del segon trimestre de L’Ideal-OJG ja es pot consultar. Aquest trimestre ve molt carregat d’activitats i també d’esdeveniments. A més a més, per a promocionar aquestes activitats es farà lliurament de la segona postal jove. Us podeu inscriure  a les activitats a l'Ideal-OJG o a través del telèfon 627 534 145 (també whatsapp) o a [email protected].
 

Menys pantalles i més finestres, reclamen els joves.. Foto: L'Ideal-OJG.