Els premis ADNemprèn estrenen una categoria que reconeix l'emprenedoria de treballadors i administracions

Els guardons s'atorguen als emprenadors de les comarques de la Catalunya Central que enguany s'amplien a l'Anoia

Durant la roda de premsa de presentació de la segona edició d'ADNemprèn a Sant Pere de Torelló.
Durant la roda de premsa de presentació de la segona edició d'ADNemprèn a Sant Pere de Torelló. | ADNemprèn
Redacció
19 de gener del 2019
L’Ajuntament de Torelló, Mas Vinyoles Venture Factory i la Universitat de Vic-UCC han presentat la segona edició dels Premis ADNemprèn. L’objectiu del certamen és identificar i premiar la trajectòria d’emprenedors de la Catalunya Central per demostrar que el territori també és un factor clau i facilitador per als emprenedors.

Una de les novetats d’aquesta edició, és la creació d’una nova categoria: l'ADNintraprèn. Segons l'organització, es tracta d'una categoria que reconeix la implicació de persones que treballen dins d’empreses o administracions i que mostren actitud emprenedora. D'altra banda, també s'ha ampliat l’àmbit geogràfic dels premis. Mentre en la primera edició (2017) van poder presentar candidatura tots els emprenedors de les comarques d’Osona, la Garrotxa, el Ripollès, el Bages, el Berguedà, el Moianès i el Solsonès; enguany s'hi afegeix l’Anoia.

A la presentació, que va tenir lloc a Mas Vinyoles Venture Factory a Sant Pere de Torelló, s’ha destacat que els premis volen reconèixer “l’actitud emprenedora, la visió de futur, l’ambició innovadora i d’internacionalització, la capacitat de gestió empresarial i el compromís social i ambiental amb el territori. A més, pretenen ser, també, una plataforma per establir ponts de relació entre les noves generacions d’emprenedors actuals i grans emprenedors consolidats”.

Calendari i categories premis ADNemprèn

La convocatòria per presentar candidatures ja està oberta i es tancarà el proper 28 de febrer. Les candidatures es poden presentar a través del web. El veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà en un acte públic el 25 d’abril. Les categories dels premis són:

-Premi ADNstarter, patrocinat per l’Ajuntament de Torelló, que distingirà la trajectòria d’una persona emprenedora i la seva projecció de futur associada al o als projectes que hagi promogut i/o estigui promovent.

-Premi ADNtransformer, patrocinat per Obra Social “la Caixa”, que guardonarà la trajectòria d’una persona major de 48 anys que hagi reorientat la seva carrera professional vers l’emprenedoria, tot valorant el projecte que estigui promovent i la superació del plus de dificultat que sol presentar-se en aquest cas.

-Premi ADNintraprèn per a persones intraprenedores que dins d’una corporació empresarial o administració pública destaquin fortament per la seva capacitat d’incorporar l’ADN emprenedor en iniciatives d’innovació en tecnologia, producte, negoci i/o organització empresarial.

-Premi ADNgurú com reconeixement honorífic per a una persona amb una llarga trajectòria emprenedora, que encarni els atributs de l’ADNemprèn i pugui representar un referent per a les noves generacions d’emprenedors.

La dotació econòmica dels guardons -excepte l'ADNgurú- és de 4.000 euros i vuit hores d'acompanyament empresarial, entre altres. Pel que fa a l'ADNgurú opta a una cessió d'espais per a esdeveniment d'empresa d'un dia o una estada setmanal al rebastral de Mas Vinyoles. Per als nominats hi ha dues hores d'acompanyament i assessorament empresarial i un mes d'estada gratuïta al coworking o una estada de treball de tres dies amb allotjament.
 

Consulta tota la informació 

 

Els guardonats de la primera edició Foto: Aj. de Torelló