El barri olotí de Pequín estrenarà un gran local veïnal aquesta primavera

L'Ajuntament es fa càrrec del lloguer d'un espai de 280 m2 situat a l'avinguda de Santa Coloma que servirà per a cohesionar socialment els ciutadans que viuen en aquesta zona

El nou local veïnal és al número 99 de l'avinguda de Santa Coloma.
El nou local veïnal és al número 99 de l'avinguda de Santa Coloma. | Martí Albesa.
15 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:07h

En aquest ampli espai s'hi havia instal·lat un dels primers supermercats d'Olot. Foto: Martí Albesa.


El nou equipament de l’Associació de Veïns del barri de Pequin d’Olot, situat a l’avinguda Santa Coloma, donarà resposta a una reivindicació de l’entitat que, fins al moment, només disposava d’un espai de reunions a l’edifici de l’antiga Estació de tren. Al nou equipament hi tindran cabuda les activitats de mig i gran format, tal com van fer saber aquest dilluns durant la presentació d'aquest nou espai veïnal, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, la presidenta de l’Associació de Veïns, Teresa González, i Jaume Cos, vocal de la junta del barri.

De fet, dijous d'aquesta setmana, la Junta de Govern Local aprovarà el contracte de lloguer del local, que se situa en els 800 euros mensuals, que s’ha de convertir en el nou equipament veïnal del barri de Pequín. Situat a la planta baixa del número 99 de l’avinguda Santa Coloma, es convertirà en la nova seu de l’Associació de Veïns.
 

Pep Berga, junt amb els representants veÏnals, ha agraït la implicació de la propietat. Foto: Martí Albesa.


L’edifici de l’antiga estació del tren d’Olot ha estat, durant anys, el lloc de trobada de l’Associació de Veïns de Pequín, com va recordar en la presentació la presidenta Teresa González.. Disposaven d’un petit espai de reunions, però no d’unes instal·lacions que poguessin acollir activitats. La necessitat de disposar d’un nou equipament per al barri ha estat una de les peticions que l’Associació de Veïns ha fet arribar de forma reiterada a l’Ajuntament i que també s’ha recollit a la primera edició dels pressupostos participatius d’Olot. De fet, segons Pep Berga, el creixement a la junta de l'associació ha tingut molt a veure amb els pressupostos participatius engegats l'any passat.
 
Després de cercar un espai que complís amb aquests requisits, Associació i Ajuntament han acordat destinar a aquest ús el local situat a l’avinguda Santa Coloma número 99. Es tracta d’una planta baixa de 280 m2 de superfície on en les pròximes setmanes començaran les obres per posar-la al dia. La propietat, veïna també del barri, es farà càrrec dels treballs –amb un cost aproximat d'uns 35.000 euros, mentre que l’Ajuntament assumirà el cost del lloguer del local (800 euros mensuals), que es preveu que estigui a punt per aquesta primavera. Tant Pep Berga com els representants de l'associació van voler agrair la implicació de la propietat.
 

Teresa González és la presidenta de la junta de l'associació de veïns del barri de Pequín. Foto: Martí Albesa.


Per Berga va destacar que el de Pequín és un nou equipament veïnal que es posa en marxa a Olot aquests últims mesos. A l’estiu ja es va inaugurar el local de l’Associació de Veïns del Nucli Antic –al número 12 del carrer Bonaire–, tot coincidint amb la festa del barri. "Continuar creant espais que contribueixin a la relació entre les veïnes i veïns és una de les prioritats de l’Àrea de Cohesió Social i d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament d’Olot", va manifestar Pep Berga.
 
Segons el criteri de l'Ajuntament d'Olot, actualment existeixen 4 tipus d’equipaments veïnals:
  1. Els que només permeten reunir-s’hi com, per exemple, al Morrot, Benavent o Sant Ferriol
  2. Els que a més de ser un espai de reunions poden acollir actes de petit format, com és el cas de Sant Cristòfol-Mas Bernat, Montolivet, les Planotes, el Cassés, la Caixa o Sant Francesc
  3. O bé aquells que disposen d’espai suficient per celebrar-hi activitats de mig o gran format, com Bonavista, Sant Miquel, Les Fonts i Sant Roc.
  4. També hi ha els grans equipaments o centre cívics com el que s’està projectant amb la nova biblioteca de la zona de Can Sacrest.  
L’objectiu prioritari de l’Ajuntament és que tots els barris d’Olot disposin d’un local i que aquest sigui l’adequat a les activitats que realitzen. Amb les noves instal·lacions, Pequin passarà d’un model 1 al 3.

El pas següent serà afrontar les necessitats d’altres barris, com l’Hostal del Sol, l’Eixample, el Firal, Desemparats i les Tries. Per això, segons Pep Berga,es continua treballant amb aquests i la resta de barris d’Olot per millorar els espais de relació i l’activitat associativa veïnal com a línia estratègica de les polítiques de benestar social en l’àmbit de les necessitats relacionals de les persones.
 

Jaume Cosa, vocal de la junta del barri, ha fet una crida a la participació dels veïns en el nou local, Foto: Martí Albesa.


 
Arxivat a