«Immortal», amb Bruno Oro, encetarà el 23 de febrer el TAP 2019 a Les Planes

El festival de teatre amateur i professional s'allargarà a la Sala Polivalent fins al mes de maig, amb teatre familiar, dansa en un safareig i comèdies de les companyies Les Tres Colades i El Jonquer

Bruno Oro, amb «Immortal», encetarà el TAP 2019 a les Planes d'Hostoles.
Bruno Oro, amb «Immortal», encetarà el TAP 2019 a les Planes d'Hostoles. | David Ruano.
14 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:07h

La Sala Polivalent de les Planes d'Hostoles serà l'escenari de la tercera edició del Cicle de teatre amateur i professional, TAP 2019, tal com han fet saber aquest mig matí en roda de premsa, en el mateix escenari de la sala, el batlle, Eduard Llorà, i el regidor de Cultura, Joan Soler. En aquest cicle d'espectacleshi participaran companyies professionals, semiprofessionals i amateurs i, seguint amb l’edició de l’any anterior, el Festival Sismògraf també hi tindrà el seu lloc.

El TAP 2019 té un molt bon inici de cartell el 23 de febrer amb Immortal —de Marc Angelet i Alejo Levis—, l'espectacle d'humor, molts cops àcid, en què l'actor i cantant Bruno Oro es posa en la pell de fins a 32 personatges. Les entrades anticipades tenen un cost de 15 euros i de 18 euros en taquilla, i amb l'adquisició del tiquet es regalarà l'entrada per veure l'obra El carrer, una comèdia que interpretarà la companyia de teatre Tres Colades de Sant Joan les Fonts el 30 de març.
 

Bruno Oro es muda en 32 personatges en el seu «Immortal». Foto: Xavier Borràs.


Dues setmanes abans, el dissabte 16 de març, des de les quatre de la tarda i fins a les vuit del vespre, es representaran fins a tres obres de teatre familiar, amb jocs, tallers i servei de bar inclosos (a 6 euros per a infants de 4 a 13 anys, i a 10 euros a partir de 14 anys). S'hi podrà veure Una cabreta no tan boja i els espectacles de Rikus i el musical de l'olotí Pep Puigdemont.

El 7 d'abril, el Sismògraf es desplaça a les sis de la tarda fins a la capital remença per poder-hi veure La bugada, de Labuena Compañía, l'únic espectacle que no s'oferirà a la Sala Polivalent, sinó que es desenvoluparà al Safareig de la Vedruna, a la plaça Doctor Tomàs Franch. Aquest espectacle és obert a la participació de fins a vuit dones majors d'edat del poble que, prèviament, han d'apuntar-se a uns tallers que tindran lloc els dies 16, 23 i 30 de març (per a més informació, us podeu adreár a la Biblioteca Maria de Jonquers, al telèfon 977 448 032).

Finalment, el cap de setmana del 18 i el 19 de maig, el grup local de teatre oferirà una comèdia, encara per determinar, en ocasió de la festa del barri del Jonquer.

Més inversions a la Sala Polivalent

La Sala Polivalent de les Planes d'Hostoles –un espai únic a la comarca de la Garrotxa– ja millorat ostensiblement amb lel bastiment de la caixa negra de l'escenari i la col·locació de barres per a cortines i escenografia. Segons el batlle, es tiraran endavant noves inversions, com el terra de l'escenari i uns lavabos als camerinos, amb l'objectiu bàsic d'oferir cada vegada més confort a les companyies de teatre que puguin venir a la població.

La Sala Polivalent, que enguany fa 10 anys, va patir els efectes de la crisi, ja que l'empresa que s'encarrehava de bastir-la va quebrar i va deixar la feina a mig fer. L'Ajuntament es va fer càrrec, entre d'altres, de la instal·lació de la calefacció. L'espai admet fins a 500 espectadors i durant la segona edició, el 2017, del TAP, hi van passar més d'un miler de persones.
 

A la Sala Polivalent de les Les Planes s'hi poden aplegar fins a 500 espectadors. Foto: Xavier Borràs.





 
Arxivat a