ERC Olot proposa una enquesta participativa per a fer el programa electoral

Anna Barnadas destaca que l'Olot republicà s'ha de fer entre tots els ciutadans

Anna Barnadas durant la roda de premsa a la seu d'ERC Olot.
Anna Barnadas durant la roda de premsa a la seu d'ERC Olot. | Marti Albesa.
11 de gener del 2019
Actualitzat el 18 de febrer a les 9:52h
Roda de premsa matinera d'ERC Olot –a dos quarts de deu del matí i amb tres graus sota zero a la capital–, amb la candidata a la batllia, Anna Barnadas. per a explicar la campanya #TescoltemOlot que, a banda d'accions veïnals concretes, es basarà en una enquesta participativa que rebran tots els ciutadans d'Olot i que servirà de base per a fer el programa del grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament d'Olot en les pròximes eleccions del 29 de maig.

Per a Barnadas, aquesta campanya –iniciada el passat mes de desembre–, es fa amb l'aspiració de governar la ciutat, amb els reptes de futur que són a la cantonada. "Què vol ser Olot quan sigui gran?", es pregunta la candidata tot comparant la situació de la capital de la Garrotxa amb altres ciutats mitjanes com Vic, Banyoles o Figueres, que ja han "fet els deures". Per a ella és prou clar que "hem de saber on som per a saber on volem anar" i per això volen fer el programa electoral conjuntament i activa amb els ciutadans.

La candidata dels republicans olotins creu que "cal escoltar tothom" i recollir propostes lluny dels despatxos. L'enquesta, que rebran tots els ciutadans a la seva bústia postal, també es podrà respondre al nou web electoral www.annabarnadas.cat (encara inactiu) junt amb altres eines de comunicació directa com el telèfon 675 471 195 o l'adreça de correu-e [email protected].

Per a Barnadas la feina la mobilitat, el comerç, l'habitatge, les infraestructures, els residus…, són eixos bàsics de la campanya i de les preocupacions dels olotins. "La gents d'ERC ens arremanguem amb un equip molt nou per a fer coses molts diferents, com elaborar aquest programa electoral", que es presentarà, un cop enllestit, en uan conferència política el mes de març.

"Tots els ciutadans que ens interpel·lin rebren la nostra resposta", ha reblat Barnadas, que ha afegit: "Necessitem tothom, a través del pensament col·lectiu, per a construir l'Olot republicà".

L'enquesta planteja dues preguntes:

— Quines coses creus qye cal millorar al teu barri?
— Quins projectes trobes prioritaris i quins no: Piscina Coberta, Habitatge públic, Rehabilitació del Barri Vell, Espai Cràter, Bicicarrils…

Barnadas ha aclarit que a l'enquesta es pregunta sobre l'Espai Cràter per a conèixer l'opinió de la gent, però no forma part del programa electoral perquè, com ja han manifestat manta vegades, no és un projecte en absolut prioritari per a OLot, sinó una proposta de caire purament turístic que els geòlegs i vulcanòlegs que ha consultat el partit no veuen amb bons ulls.
Arxivat a