Nit de focs a Olot: cremen una cabana i fins a onze contenidors d'escombraries

És la tercera ocasió en menys d'un any que es produeixen fets vandàlics semblants

Un dels contenidors cremats al carrer d'Abat Racimir, a Olot.
Un dels contenidors cremats al carrer d'Abat Racimir, a Olot. | Martí Albesa.
09 de gener del 2019
Actualitzat a les 11:19h
Nova nit incendiària a Olot: una cabana abandonada i onze contenidors d'escombraries han cremat aquest dimarts a la nit en una hora i dos quarts de marge a la capital de la Garrotxa. Els Bombers havien rebut un primer avís a les 22.23 hores d'un incendi en una cabana desocupada i plena de deixalles en un descampat de davant del Consum, al carrer d'Ignasi Buxó, on es van desplaçar dos vehicles per apagar-lo.

Un quart d'hora més tard van ser alertats d'un foc en un contenidor al carrer Rei Martí l'Humà i d'un altre al carrer Abat Racimir, a tocar d'aquest darrer. En els deu minuts següents, van cremar nou contenidors més, amb un últim avís a les 23.47 hores. És a dir, que entre el primer avís, el de l'incendi de la cabana, i el darrer contenidor –en un recorregut pròxim–, amb prou feines van passar 25 minuts de rellotge perquè els Bombers poguessin apagar els successius incendis.

És, en menys d'un any, la tercera vegada que ocorren fets semblants, en què sembla que un o diversos piròmans la campen per la ciutat amb total impunitat. Així va ser la matinada del diumenge 10 de juny, que es va calar foc a diversos contenidors situats entre el passeig de Barcelona i el carrer Miquel Servet, a la falda del volcà de Montolivet. Igualment, una setmana abans, havien aparegut totalment calcinats els contenidors del passeig de Barcelona.

El batlle Mia Corominas ja va demanar llavors que, més enllà de les investigacions policials pertinents, calia la col·laboració ciutadana ja que segons va afirmar devia tractar-se d’algú que està textualment “malalt”.

 
Arxivat a