La Mostra de Pessebres d'Olot tanca marcada per la qualitat

Es percep un increment important en el nombre de visitants i una gran repercussió de les exposicions que s’hi ha pogut veure des del 1r de desembre i fins a la diada de Reis

La Nissaga dels Traité a la Sala Oberta 2.
La Nissaga dels Traité a la Sala Oberta 2. | @OlotCultura.
Redacció
09 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:29h
Balanç molt positiu de la Mostra de Pessebres d’Olot que va acabar aquest passat cap de setmana amb la ercepció d’un increment important en el nombre de visitants i d’una gran repercussió de les exposicions que s’hi ha pogut veure. Tant el comissari de la Mostra d'enguany, Javi Palomo, com el regidor de Cultura d’Olot, Pep Berga, l'han valorada molt positivament, sigui pel nombre de visites sigui per l’elevada qualitat de les propostes.
 
Tot i que no es compta amb un registre exacte de visitants, la percepció ha estat d’un increment considerable de visitants en espais com el Museu dels Sants, el Museu de la Garrotxa o Can Trincheria.
 
Segons Berga, "si hem de resumir la Mostra de Pessebres amb una paraula seria qualitat”. Palomo, ha valorat molt positivament el canvi de paradigma amb què s’ha plantejat la mostra d’aquest any, enfocada als nous temps. Segons el comissari, el pessebre és un element tradicional però no estàtic ni immòbil i, per això, la voluntat és abordar-lo des de diferents punts de vista en un lloc com Olot que és referent del pessebrisme arreu de Catalunya i on els pessebres són un element que connecta directament amb el passat i la tradició de la ciutat, vinculat a la imatgeria religiosa.
 

El pessebre de la ciutat d'Olot al pati de l’Hospici. Foto: @OlotCultura.


Entre la gent del món del pessebrisme han tingut especial repercussió les exposicions temàtiques com les dels Traité o la d’Antoni Garrigós. I, com sempre, ha tingut molt bona acollida la proposta de l’Escola d’Art i Superior de Disseny que es va situar al Claustre del Carme. El pessebre de la ciutat i els diorames han estat un any més eixos vertebradors de la Mostra.
 
Pep Berga ha dit, també, que s’ha d’aspirar a poder veure més diorames. Per això, l’Agrupació de Pessebristes d’Olot té a la seva disposició una nau adequada per a poder treballar des de mesos abans de la Mostra, ja que l’elaboració d’un bon diorama comporta molta feina i dedicació.
 
Arxivat a