L'exconsellera Marina Geli parlarà de la mirada de gènere i els sistemes de salut

En la conferència inaugural de l'Observatori d'Humanitats que tindrà lloc el 17 de gener a l'Hospital d'Olot

Marina Geli farà la conferència inaugural de l'Observatori d'Humanitats a l'Hospital d'Olot.
Marina Geli farà la conferència inaugural de l'Observatori d'Humanitats a l'Hospital d'Olot. | Adrà Costa.
Redacció
09 de gener del 2019
Actualitzat a les 8:21h
Dins el cicle "Límits i coneixement: ciència i humanitats a la sanitat del segle XXI", l'Observatori d'Humanitats de la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa organitza el pròxim dijous, 17 de gener, a les 19:00 h a la Sala d'actes de l'Hospital d'Olot, la conferència inaugural d'aquest 2019, que anirà a càrrec de l'exconsellera de Salut (2003-2010) i versarà sobre La irada de gènere i els sistemes de salut".

La progressiva feminització de la professió mèdica junt amb la històrica de la professió d'infermera i tècnic auxiliar d'infermeria són elements a considerar des de molts punts de vista. Falten vocacions sanitàries masculines? Cal revisar l'accés a la professió? Què aporta la mirada femenina en diverses especialitats mèdiques? Quins canvis organitzatius genera la feminització? La cura infermera és un món femení?

Marina Geli i Fàbrega (1958), és llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en Medicina Interna, membre del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) i de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques. Va ser diputada al Parlament de Catalunya (1995-2015) i consellera de Salut (2003-2010). Actualment és coordinadora del CESS (Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC).
 
Arxivat a