Docs del Mes

El Doc del Mes a Can Trona: «Silvana», aquest divendres a les vuit del vespre

Icona i activista de la comunitat queer, Silvana es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, i s’ha convertit en la veu d’una nova generació de joves inconformistes

per Redacció, 8 de gener de 2019 a les 09:49 |

Can Trona, el Centre de Cultura i Narura de la Vall d'en Bas situat a Joanetes, acull aquest divendres 11 de gener, a les 20:00 h, Silvana, el film en VO en suec i lituà i subtitulat en català del Doc del Mes.


Silvana és una rapera que ha conquerit Escandinàvia amb les seves cançons intransigents contra totes les formes d’opressió. Icona i activista de la comunitat queer, es defineix com a lesbiana, feminista i antiracista, i s’ha convertit en la veu d’una nova generació de joves inconformistes. Un viatge des dels primers anys de la seva carrera com a artista underground fins a convertir-se en una veritable icona contemporània, sent el centre d’atenció de centenars d’adolescents i seguidors.

Al mateix temps, s’enamora de la cantant Beatrice Eli, referent de la música pop a Suècia. Una història d’amor íntima que ens descobreix, com diu la mateixa Silvana, que “no hi ha superherois, només éssers humans”.

La història de la Silvana és universal i parla de la força que es necessita per aconseguir ser un mateix. Un documental inspirador que explora noves formes narratives i que pretén posar el seu gra de sorra a una revolució on les dones joves es converteixin en creadores, artistes i líders del demà.

Les directors de Silvana, Mika Gustafson (1988), Olivia Kastebring (1987) i Christina Tsiobanelis (1987), es van conèixer estudiant cinema a la Universitat de Suècia i han format un trio que les permet treballar amb un estil propi i innovador. Anteriorment, han dirigit curtmetratges i vídeos musicals. Silvana és el seu primer llargmetratge.

 

 

Participació