Tot el que cal saber de la cavalcada de Reis d'Olot d'aquest pròxim dissabte

Amb l'estrena de trons, carrosses i emplaçament, a més de la renovació de la comissió organitzadora

A la cavalcada de la nit de Reis de 2019s'hi podran contemplar fins a quatre carrosses noves.
A la cavalcada de la nit de Reis de 2019s'hi podran contemplar fins a quatre carrosses noves. | Martí Albesa.
Redacció
02 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:21h
L'arribada dels Reis d'Orient a Olot estarà farcida de novetats aquest 2019. Un cop acabades les obres del Firal, Ses Majestats podran gaudir d'uns trons nous i una tenda per a poder rebre tots els infants de la ciutat que els estaran esperant. El disseny del projecte ha anat a càrrec de l'estudi de Jordi Vayreda i es podrà veure per primer cop el proper dia 5 de gener al Firal petit. Així, s'estrena també un emplaçament nou, que es desplaça uns metres de l'indret tradicional, desaparegut després de les obres de renovació del passeig i que torna al Firal després que l’any passat se situés a Sant Esteve. 
 
El president dels Catòlics, Àlvar Borrell, el responsable de la cavalcada, Aniol Sellabona, i Pep Berga, regidor de Cultura de l'Ajuntament Olot, han presentat aquesta tarda de dimarts, 18 de desembre, els actes d’aquest any en què, a més del nou emplaçament, també s'incorporen altres novetats: SM els Reis d'Orient visitaran Olot amb una carrossa nova per a cadascun d’ells, dissenyada per Enric Porta, de manera que la seva arribada a la capital de la Garrotxa sigui per a recordar-la vivament. I no només això, sinó que, també, s'actualitzarà la carrossa del carter reial, cosa que eleva el nombre de carrosses noves a quatre.
 

El president dels Catòlics, Àlvar Borrell, el responsable de la cavalcada, Aniol Sellabona, i Pep Berga, regidor de Cultura d’Olot Foto: @olotuit.

 
Tot això ha estat possible gràcies a la feina de la comissió de cavalcada, que treballa durant tot l'any perquè pugui ser realitat. La comissió enguany també compta amb nous responsables: Marià Clavell i Aniol Sellabona, que agafen el relleu d'Andreu Oliveras com a directors de l'esdeveniment.
 
La cavalcada serà més accessible i igualitària que mai
 
Els nous trons i carrosses tindran un replantejament que anirà més enllà de l'estètica. I és que els nous dissenys han tingut en compte que l'accessibilitat als trons sigui completa i s'ha facilitat que tothom pugui arribar a la recepció amb Ses Majestats. A més, es potenciarà el paper de les princeses que acompanyen els tres reis i se'ls donarà més pes específic dins la comitiva reial i més presència durant tot l'esdeveniment. Així, tindran un seient propi a la carrossa i a la tenda dels trons, de manera que comptaran amb la possibilitat de poder participar activament en la recepció dels infants i interactuar amb ells al costat dels Reis. Es deixa de banda el paper passiu que prenien les princeses durant tot l'acte i s'obre la porta a modificar la tradició per fer-la més igualitària.
 
Totes aquestes novetats, però, aniran de bracet amb els elements que ja són tradicionals: es mantindrà el nombre de patges i personatges, l'ambientació, el recorregut, la recepció dels Reis i el concurs de fanals. Es podrà dir, doncs, que s'actualitzarà la cavalcada però es procurarà deixar l'essència intacta.
 
 
Ajustaments al sistema de cues per a entrar al campament reial
 
La 20a edició del campament, que com és habitual estarà obert els dies 2, 3 i 4 de gener, mantindrà un format pràcticament idèntic al de l'any anterior, tret de petits canvis en el sistema de cues per a entrar-hi. De la mateixa manera que es va fer en l'edició de 2018, per a accedir al campament reial caldrà un tiquet que s'haurà d'haver obtingut prèviament el mateix dia a la plaça Clarà a partir de les quatre de la tarda. Cada persona que faci cua podrà extreure 4 entrades de manera gratuïta i podrà triar un dels torns entre les 18.00 h i les 22.00 h, dividits en franges de mitja hora.
 
Tot presentant el tiquet es podrà entrar directament al Campament per un dels accessos de la plaça Clarà. Cal recordar que els menors de 3 anys no necessiten tiquet per a entrar a gaudir de l'experiència de veure de prop l'encarregat del temps, la Caramelera, el Carboner, la Fanalera i els cuiners. Els personatges de sempre explicaran les seves històries i els carters reials recolliran les cartes il·lustrades per Máximo Clapera, alumne de cicle inicial de l’escola Malagrida.
 
Al sistema de cues s'hi afegirà una nova via d'entrada, en una altra cantonada de la plaça, que servirà per a poder accedir al Campament en cas que no s'hagi pogut aconseguir un tiquet. Aquest accés, però, no està garantit, i s'anirà permetent l'entrada només en cas que l'espai pugui absorbir més públic. 
 
Els organitzadors entenen que quedar-se sense entrada pot causar molèsties, però les característiques del muntatge i el compromís per a assegurar una qualitat i una bona experiència del públic comporta limitar l'aforament i haver de controlar l'accés del públic.
Arxivat a