Els alumnes de Sant Roc descobreixen la primera figura de la faràndula

És una de les noves accions sorgida dels pressupostos participatius d’Olot

El passat 19 de desembre es va presentar el primer dels capgrossos als alumnes més petits de l’escola de Sant Roc.
El passat 19 de desembre es va presentar el primer dels capgrossos als alumnes més petits de l’escola de Sant Roc. | @olotuit.
Redacció
28 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:18h
La construcció de noves figures per a la faràndula del barri de Sant Roc va ser una de les propostes guanyadores dels primers pressupostos participatius d’Olot. Amb 188 vots, va ser la sisena acció escollida per les 772 persones que, del 5 al 20 de maig de 2018, van participar de la votació (7,99% del total).
 
Mentre s’enllesteix la construcció dels nous elements de la faràndula, aquesta passada setmana s’ha fet la presentació de la primera imatge a l’escola de Sant Roc. Amb l’Associació de Veïns s’ha agraït als alumnes del centre la seva participació en el projecte. De fet, ells van ser els impulsors d’aquesta iniciativa que ara es fa realitat.

Aquest passat dimecres, 19 de desembre, s’ha portat fins a l’escola un dels capgrossos que formaran part de la faràndula del barri. Es tracta d’un dels quatre vedells que, a partir de l’any que ve, acompanyaran la vaca Simforosa i el toro Ramon en el seus balls a les festes del barri. A banda de presentar el primer dels capgrossos als alumnes més petits de l’escola de Sant Roc, fa al cas que els estudiants més grans seran els encarregats d’escollir-ne el nom en un procés participatiu que portarà a terme el mateix centre.  
 
La construcció de noves figures per a la faràndula del barri de Sant Roc va ser la sisena proposta més votada dels primers pressupostos participatius d’Olot. La resta de projectes van ser, per aquest ordre, el circuit natural Moixina-Pla de Llacs (269 vots), seguit de les jornades de la dona (261 vots), la mobilitat sostenible: Olot amb bicicleta (254 vots). A continuació, els veïns i les veïnes dels barris de Batet, Bonavista, Pequin, Les Fonts i Sant Roc van escollir l’espai de trobada dinamitzat al parc del carrer Gòdua (191 vots) i els elements de la faràndula de Sant Roc (188 vots). Totes les propostes s’estan ultimant aquests dies o bé ja s’han executat.
 
Per a més informació consulteu pressupostosparticipatius.olot.cat i la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat.
 
Arxivat a