L'aplicació per a dispositius mòbils Bas de Màgia rep una nova distinció

És la primera vegada que s'atorga aquest guardó a un ajuntament

El batlle de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, durant la presentació de Bas de Màgia el gener de 2018.
El batlle de la Vall d'en Bas, Lluís Amat, durant la presentació de Bas de Màgia el gener de 2018. | Xavier Borràs.
27 de desembre del 2018
Actualitzat a les 8:27h
Si el passat mes de novembre l'aplicació per a dispositius mòbils Bas de Màgia restava finalista dels Guardons de Turisme de Catalunya 2018, ara ha estat guardonada amb un dels premis Ruralapps, lliurats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat. De fet, és la primera vegada que un ajuntament rep una distinció en aquests guardons.

Bade Màgia és una eina de promoció que utilitza la realitat augmentada per a descobrir diferents racons de la Vall amb tota la família. Es desenvolupa als set pobles del municipi i permet conèixer les tradicions, el patrimoni i els productes locals. La iniciativa està pensada també per a grups escolars tot combinant la gamificació, les històries i la tecnologia mòbil.

L’aplicació ha restat finalista en la categoria de Ciutadania dels premis Ruralapps. El jurat ha valorat que “permet conèixer un entorn rural com és la Vall d’en Bas d’una manera integral i des de múltiples vessants, en la qual la pagesia i el sector agroalimentari tenen un paper central”.

Aquest segon lloc té especial relleu ja que s’ha imposat al projecte empresarial d’una companyia de Mataró. De fet, és el primer cop en quatre anys de concurs que es lliura aquest distintiu a un consistori. L'aplicació Bas de Màgia va ser presentada el passat mes de gener, amb què just a principis de 2019 farà un any de la seva posta en marxa.