La xef Fina Puigdevall, de Les Cols d'Olot, Premi Nacional de Gastronomia

El restaurant –obra dels no menys guardonats RCR Arquitectes– manté dues estrelles Michelin des de l'any 2009

Fina Puigdevall al galliner i hort del restaurant Les Cols a Olot.
Fina Puigdevall al galliner i hort del restaurant Les Cols a Olot. | ACN.
21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:58h
La xef i propietària del restaurant Les Cols d'Olot (Garrotxa) ha rebut el Premi Nacional de Gastronomia 2019. L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha atorgat aquest reconeixement a la cuinera garrotxina per la seva contribució a la gastronomia catalana i al territori. Puigdevall regenta el restaurant amb dues estrelles Michelin des del 1990 i s'ha convertit en tot un referent a la demarcació gironina.

El 2005, Les Cols –restaurant fet i refet pels no menys premiats guardonats RCR Arquitectes— va rebre la primera estrella Michelin i cinc anys després, el 2010, la prestigiosa guia li va atorgar la segona. Actualment, encara conserva aquesta distinció. Des de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició han valorat la "contribució a la gastronomia catalana i al territori".

Aquest divendres, la xef reconeguda ha explicat "estan molt contents" pel guardó i que ho veuen com "un reconeixement a tots aquests anys" de treball al restaurant olotí de Les Cols. "Estic molt agraïda a l'equip que tinc actualment i a la gent que ha format part del projecte en edicions anteriors", ha afegit.
 

Les Cols va obtenir la segona estrella Michelin, que encara manté, l'any 2009. Foto: Hisao Suzuki


Els guanyadors dels premis de l’Acadèmia són el resultat d’un procés de votació secret que els acadèmics fan al llarg de l’any. S’atorguen anualment a aquells cuiners, restaurants, professionals o col·lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana, que al llarg de l’any o per la seva trajectòria, han destacat per la seva tasca i aportació a la cuina del nostre país.

A banda de Puigdevall, l'Acadèmia també ha reconegut el xef del restaurant Estimar de Barcelona, Rafa Zafra, amb el Premi Revelació d'enguany. Per altra banda, Joan Carles Núñez, del Lasarte, com a Premi Cap de Sala. Per últim, han reconegut igualment la trajectòria periodística de Cristina Jolonch i Pau Arenós com a premis especials ex-aequo.

Com ja es tradició, l'Acadèmia farà lliurament dels guardons el proper mes de març de 2019.
Arxivat a