El ple d'Olot reclama a Educació el finançament de les escoles bressol

El plenari rebutja la renovació del Pla Estratègic de Subvencions mentre aprova dues mocions antimonàrquiques, sempre amb el vot contrari del PSC

Josep Guix va justificar el vot contrari a les mocions antimonàrquiques durant el ple d'aquest dilluns.
Josep Guix va justificar el vot contrari a les mocions antimonàrquiques durant el ple d'aquest dilluns. | Martí Albesa.
21 de desembre del 2018
Actualitzat a les 9:01h
El ple d’aquest dijous 20 de desembre, el darrer que se celebra aquest 2018, ha aprovat una resolució sobre el finançament de les escoles bressol que tots els grups municipals han votat favorablement. La resolució reclama al Departament d’Ensenyament de  la Generalitat (actualment ja anomenat d'Educació) el cofinançament de les places de 0 a 3 anys de la ciutat per un import de 1.615.900 euros.

El ple també va aprovar inicialment modificacions al Reglament de Pressupostos Participatius, una modificació de crèdits i els preus públics d’activitats als museus, musicals i arts escèniques de gener a juny de 2019. En canvi, no va prosperar la renovació del Pla Estratègic de Subvencions i el batlle, Josep M. Corominas, va advertir que els vots contraris de tota l'oposició feien perillar les subvencions de 2019 a les entitats olotines.

Mocions antimonàrquiques sense el PSC

Una moció del Comitè de Defensa de la República (ADL Garrotxa) per a expressar la voluntat d’abolir la monarquia borbònica –amb el vot en contra del PSC i Olot en Comú (OeC)– i una altra d’OeC perquè es derogui el delicte d‘injúries a la corona –també amb el vot en contra del PSC– i per reafirmar el compromís als valors republicans i la democràcia van rebre el suport del plenari.

Josep Guix, en nom del PSC, va justificar el vot cotrari del seu grup amb l'argument que el seu partit, que enguany compleix 40 anys des de la seva creació i que és republicà per definició, no es planteja "tocar" la forma d'estat o el cap d'estat perquè va ser refrendada amb la Constitució espanyola.

Des de les files republicanes, Clara Casanovas va recordar que ERC ja feia 87 anys que existia i que no necessitaven cap justificació per continuar defensant la forma de govern republicana i votar favorablment la moció.

Al final del plenari, es va presentar la seva renúncia el regidor Lluís Juncà, que serà rellevat per Susana Pagès com a representant del grup municipal republicà.


 
Arxivat a