VÍDEOS El pessebre de la farmàcia de les Preses plega després de 25 anys

En l'escenificació nadalenca d'enguany –que es podrà veure fins a la Candelera– hi ha la novetat d'un caganer que fa el fet en viu

El naixement del pessebre de la farmàcia de les Preses d'enguany.
El naixement del pessebre de la farmàcia de les Preses d'enguany. | Xavier Borràs.
20 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:25h

El singular i monumental pessebre que com cada any ha muntat Jordi Maronda, al bell mig de la farmàcia Matilló-Prats de les Preses, és el darrer que s'hi veurà, després de vint-i-cinc anys ininterromputs oferint al públic el gaudi d'aquesta obra excepcional, amb autòmats, efectes especials (boira, pluja, neu, fumeral volcànic, rius…) i desenes de figures que es mouen a l'entorn d'un mercat, conreus, camins…, un extens diorama únic a Catalunya.

Aquest 2018, una de les novetats més comentades és la del caganer, situat just damunt de la cova del naixement, que fa el fet en viu i en directe. Se suma als més de cinquanta autòmats que hi ha al pessebre, a més de cinc bombes d'aigua.


Després d'aquests 25 anys, Maronda ja es vol retirar (ja en té 65) i potser o bé fer-ne un de més petit o deixar el que fa cada any, amb totes les millores que hi ha anat incorporant, en una exposició permanent.

En tot cas, aquest és ja el darrer i hi ha temps per a visitar-lo fins a la Candelera.
 

Detall d'una de les franges del pessebre de Jordi Maronda, a la farmàcia Prats de les Preses. Foto: Xavier Borràs.

Arxivat a