Obres

L'Ajuntament d'Olot farà de cap i de nou el camp de futbol de Sant Pere Màrtir

ERC havia denunciat fa un mes el "nyap" de la instal·lació de la gespa reutilitzada, que va tenir un cost d'uns 40.000 euros

per Redacció, 20 de desembre de 2018 a les 07:30 |
El mal estat de la gespa reutilitzada del camp del Morrot és ben visible al de Sant Pere Màrtir. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El batlle d’Olot, Josep M. Corominas, i la regidora d’Esports, Mar Roca, s’han reunit aquest dimecres amb la junta directiva del club de futbol Joventut Sant Pere Màrtir. A la reunió, s’ha acordat iniciar el procés per a la renovació del nou camp de futbol després de les millores realitzades aquest estiu a les instal·lacions del Pic del Bac.

Aquest estiu s’havien portat a terme els treballs de col·locació de la gespa, que no ha donat els resultats previstos, ja que una vegada desplegada i instal·lada sobre el terreny de joc, alguns dels rulls han presentat un desgast superior a l’esperat. Aquest desgast s’ha traduït en dificultats a l’hora d’introduir la sorra i el cautxú sota la capa de gespa que, malgrat el continu raspallat de les fibres, no ha recuperat la verticalitat a tot el terreny de joc.


És el que va denunciar ERC fa un mes en boca de la portaveu Anna Barnadas i el regidor Josep Riera, que van considerar un "nyap" la reutilització de la gespa artificial que impedia de poder-hi entrenar o jugar i que va tenir un cost d'instal·lació d'uns 40.000 euros.
 

Josep M. Corominas, i la regidora d’Esports, Mar Roca, amb la junta directiva del club de futbol Joventut Sant Pere Màrtir. Foto: @olotuit.


L’Ajuntament d’Olot i els responsables del Joventut Sant Pere Màrtir van acordar a principis d’estiu la col·locació de la gespa artificial provinent del terreny de joc del Morrot. La voluntat de les dues parts era tirar endavant una actuació que permetés avançar en la millora de les instal·lacions del club, allargant la vida de la gespa del Morrot i en un projecte que tindria continuïtat a mesura que l’Ajuntament pogués accedir a ajudes destinades a la construcció de noves instal·lacions esportives.
 

Davant d’aquesta situació i la propera convocatòria de subvencions per a la millora d’instal·lacions esportives, l’Ajuntament d’Olot inicia el procés per construir un nou camp de futbol a Sant Pere Màrtir. A principis d’any, la Junta de Govern Local aprovarà el plec de clàusules per a la construcció del nou terreny de joc.

L’actuació, que es contractarà amb l’entrada al 2019, partirà dels treballs ja realitzats aquest estiu i que es podran utilitzar per al nou camp: l’anivellament del terreny i l‘aportació de sauló, la construcció de paviments de formigó perimetrals i la instal·lació de porteries de futbol 11, entre altres mesures. L’Ajuntament d’Olot, mentrestant, està ultimant gestions amb la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana i Espanyola de Futbol per poder accedir a properes convocatòries de subvencions.
 
A l’espera de l’inici dels treballs, diferents equips del club de futbol Sant Pere Màrtir podran continuar entrenant al Pic del Bac mentre que els partits es seguiran disputanta les instal·lacions municipals. Actualment, el Joventut Sant Pere Màrtir té 13 equips i prop de 200 jugadors.
 

 

Participació