«La Marató» de TV3 bat rècords i frega els 11 milions d'euros recaptats contra el càncer

El marcador d'aquesta iniciativa solidària superava el llindar històric de la nit a les dues de la matinada

Voluntaris rebent trucades a La Marató.
Voluntaris rebent trucades a La Marató. | TV3.
Redacció
17 de desembre del 2018
Actualitzat a les 7:34h
Xifres espectaculars de recaptació en la 27a edició deLa Marató de TV3. De matinada, la iniciativa solidària ha aconseguit acostar-se als 11 milions recaptats per la investigació. La quantitat a l'hora d'acabar el programa supera els rècords d'anteriors edicions i se situava en 10,7 milions recollits de donatius de particulars i entitats durant tot el dia.

L'esdeveniment solidari mediàtic més important de l'any se centra aquest any en la lluita contra el càncer, una proposta solidària ha arrencat a les 8 del matí a Catalunya Ràdio i a les 10 a la televisió catalana. Els fons que s'aconsegueixin aniran destinats a la recerca del càncer, una malaltia que s'estima que afecta un de cada dos homes i una de cada tres dones.

El primer recompte s'ha fet a les 11 del matí, on s'han aconseguit 358.193 euros. El segon, dues hores més tard, a la una del migdia, ja ha arribat als 950.715 euros, i el tercer, a quarts de tres, 1.829.064 euros. El tercer ha tingut lloc a les 16.30 hores: 2.714.369 euros, i el quart a les 19.30 hores, situant les donacions en els 4.447.009 euros. 

Abans del TN, el marcador es trobava en els 5.536.811 euros, de manera que el salt del marcador ha estat considerable.

Programació fins la matinada

TV3 ofereix fins a la 1 de la matinada una programació ininterrompuda dedicada a La Marató, que se suma als centenars d'activitats arreu del territori que busquen obtenir fons per destinar-los a la causa social d'aquesta edició. Uns 3.400 voluntaris atendran les trucades al 905 11 50 50 des de 1.001 línies d'atenció telefòniques distribuïdes per Catalunya.

Durant la tarda i nit han passat pel plató de Sant Joan Despí grups com Blaumut, Doctor Prats o Buhos, així com presentadors com Jordi Basté i l'actriu Mercè Montalà, amb qui ha doblat fragments de pel·lícules com Pulp Fiction.   


 

Mercè Montalà i Jordi Basté, al plató de La Marató. Foto: TV3

 
Com hi pots participar?

Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Vic, Ripoll, Sort, Mataró, Granollers, Manresa, Terrassa, Sabadell, Amposta... els municipis de Catalunya ofereixen des d'aquesta setmana tot tipus d'activitats: xocolatades, butifarrades, concerts, curses, excursions, tallers de dansa, de teatre, recitals, astronomia, vermuts i tallades de cabell són només alguns dels exemples d'accions que destinaran tots els fons a La Marató.

A través del telèfon 905 11 50 50 es podran fer donacions durant tot el dia. Borràs hi participarà. De fet, és la segona vegada que ho farà. "És emotiu i una demostració de la capil·laritat social, truca molta gent", explica somrient. Aquesta serà la tercera vegada que forma part dels voluntaris que fan de telefonistes. 

El plató de TV3, aquest diumenge Foto: TV3


Un cop acabi La Marató però, serà possible seguir fent donacions, va explicar el director de TV3, Vicent Sanchis, aquest dimecres a la presentació del programa. "Durant uns mesos es podran continuar fent aportacions a través del telèfon, i s'anirà recordant per TV3 i Catalunya Ràdio", va dir. 

Una altra forma de participar-hi és mitjançant les xarxes socials, amb l'etiqueta #HoVisc. La gent hi pot explicar la seva experiència amb el càncer, històries que el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, creu que "encara agafaran més força". Gordillo va comentar que amb aquesta etiqueta es busca visibilitzar la malaltia i sensibilitzar, així com "compartir i conèixer experiències".
 

Imatges de La Marató Foto: TV3