El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova un pressupost de 28 MEUR per al 2019

La CUP i el PSC l'han rebutjat i ERC s'ha absitngut

Un moment del ple del Consell Comarcal de la Garrotxa celebrat aquest dijous 13 de desembre.
Un moment del ple del Consell Comarcal de la Garrotxa celebrat aquest dijous 13 de desembre. | @CCGarrotxa.
Redacció
14 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:50h
El Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat en el ple celebrat aquest dijous al vespre el pressupost per a l'any 2019, que serà de 28.182.890,59 €. En la votació, els grups del PSC i de la CUP l'han rebutjat i el grup comarcal d’ERC s’ha abstingut.

Es tracta d’un pressupost amb un augment de 7.119.689,74 euros respecte al de l’any 2018, motivat pel finançament de l’Agència de Residus de Catalunya per a la creació del Centre de Gestió de Residus de la Garrotxa a Sant Jaume de Llierca i per la incorporació de diverses inversions en medi ambient.

Un any més, el pressupost torna a incrementar-se per les aportacions previstes per part de l’Agència de Residus de Catalunya per al finançament de la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca. El segon motiu de l’increment pressupostari és la incorporació d’inversions tan rellevants com l’execució de les proves pilot de recollida selectiva a la comarca, inversions en maquinària a la planta de compostatge o el finançament del sistema de bombament de Castellfollit de la Roca. Excloent aquestes inversions de la planta de triatge i les relacionades amb medi ambient, l’increment pressupostari entre els dos exercicis del Consell Comarcal de la Garrotxa se situa a l’entorn dels 295.000 euros.
 
El pressupost consolidat del Consell Comarcal de la Garrotxa, el Consorci d’Acció Social (CASG) i el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA) ascendeix a 38.504.646,22 euros. Durant 2019, el CASG comptarà amb un pressupost de 9.581.374,82 euros i el SIGMA amb 1.779.325,66 euros.
 
El Consell Comarcal presenta, un any més, un pressupost rigorós i equilibrat, on la capacitat financera ha quedat estabilitzada. Es tracta d’un pressupost sense canvis significatius en relació a l’exercici anterior, però on si destaquen els increments salarials consolidats l’any 2018 i els increments previstos en matèria de personal (2,5%), que es troben en el fons de contingència. Seguint en l’àmbit del personal, en relació a la plantilla aprovada en aquest ple, destaquen el manteniment i l’adequació de la plantilla als canvis produïts l’any 2018, en concret, la consolidació de les places de Tècnic d’Administració Especial i la plaça administrativa de Serveis Jurídics.

També es preveu, durant 2019, finalitzar els processos inclosos a l’oferta pública i consolidar les places convocades de temporals a fixes. A més, està prevista la creació de dues noves places d’acord amb les necessitats del Consell Comarcal, concretament una plaça d’arquitecte (funcionari interí) i una plaça de tècnic de joventut (règim laboral), ambdues places a mitja jornada.