Integra tanca el cinquantenari amb el pessebre de Sant Francesc aquest diumenge

En col·laboració amb l'Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve i del Santuari del Tura s'inaugura el migdia del dia 16 de desembre i es podrà contemplar fins a a la diada de Reis

Ermita de Sant Francesc, al capdamunt del volcà Montsacopa.
Ermita de Sant Francesc, al capdamunt del volcà Montsacopa. | Martí Albesa.
13 de desembre del 2018
Actualitzat a la 13:54h
L'associació Integra ha fet cinquanta anys aquest 2018. Es dedica a crear i gestionar centres i serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne. Precisament, i com a cloenda dels actes de celebració de deu lustres de funcionament, enguany ofereix a la ciutat d'Olot el tradicional pessebre de Sant Francesc, fruit de la col·laboració establerta amb l'Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve i del Santuari del Tura, que gestiona l'espai.

Per bé que no han volgut avançar com serà el pessebre d'aquest 2018 per a no trencar l'enjòlit de la novetat –com escau entre els infants–, Núria Fité, gerent d'Integra, i Carme Grau, secretària de l'associació, han explicat que el pessebre de l'església de Sant Francesc recull l'esperit i els valors d'Integra que es volen transmetre amb els diferents actes que s'ha organitzat durant tot l'any.
 

Núria Fité i Carme Grau han donat detall de la inaguració del essebre de Sant Francesc d'enguany. Foto: Xavier Borràs.


La inauguració d'aquest nou pessebre (recordem que el 2017 no es va fer per diversos problemes) serà aquest diumenge a les 12 h i comptarà amb la participació del cor Fructus Temporis. El pessebre es podrà visitar fins al diumenge 6 de gener, diada de Reis.

Els valors d'Integra

Per a Núria Fité, un valor molt important per a Integra és la col·laboració. Integra és el que és gràcies a la col·laboració de moltes persones, entitats, empreses, administracions..., i aquesta implicació els ha permès créixer i arribar més lluny. El pessebre, doncs, és una col·laboració, en aquest cas amb l’Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve i del Santuari del Tura.
 
Un altre valor indispensable és el treball en equip. Des d’Integra garanteixen treballar millor i poder donar millors respostes als projectes o necessitats. Aquest pessebre és fruit del treball en equip, ja que cada servei de l’entitat ha realitzat una de les escenes que podreu veure.
 
I no podem oblidar la participació. Per a formar part activa de la ciutat, per a ser presents als esdeveniments i actes que s’organitzen i voler aportar-hi la visió de les coses i de fer-se sentir. "Aquest període de l’any i aquest pessebre és una bona manera d’aconseguir-ho", ha reblat Fité.

Des de l’Associació Cultural Amics de Sant Esteve i el Santuari del Tura Carme Grau s'ha mostrat molt satisfets i molt contenta de poder tornar a fer el pessebre a Sant Francesc i sobretot que el faci una entitat com Integra. Aquesta col·laboració és una mostra més de l’interès d’Integra per ser presents i participar en les activitats que es fan a la ciutat, i també un exemple més de la gran tasca que fan.

 
Arxivat a