Procés català

Oix acull dissabte la presentació de «La batalla de l'exili», de Josep Casulleras

Del llibre –un relat que reconstrueix la defensa dels polítics exiliats– se'n parlarà a la Sala d'Actes del municipi a les set del vespre

per Redacció, 7 de desembre de 2018 a les 09:17 |
Jaume Alonso Cuevillas prologa el llibre escrit pel periodista Josep Casulleras. | Ara Llibres.
Aquest dissabte, 15 de desembre, a les set del vespre, la Sala d'Actes del poble d'Oix acollirà la presentació del llibre La batalla de l'exili (Ara Llibres, 2018), del periodista Josep Casulleras Nualart, cap de redacció del diari digital Vilaweb.

El llibre –amb un pròleg de Jaume Alonso Cuevillas i un epíleg d'Aamer Anwar–, amb l’argument propi d’una bona novel·la d’espies i intrigues judicials internacionals, parla sobre les querelles i les euroordres que s’han estavellat una vegada i una altra contra el talent i l’enginy d’un grup d’advocats que ja formen part de la història recent del nostre país com a defensors de les nostres llibertats col·lectives. Qui són aquests advocats que han posat en evidència la podridura del sistema judicial espanyol? Quina estratègia guanyadora han seguit? Quins errors ha comès l’afany venjatiu del jutge Llarena i quines en seran les coseqüències?


Quan Carles Puigdemont va liderar, per a sorpresa de tothom, el camí de l’exili, es va obrir un front inesperat en la llarga lluita per fer efectiva la República Catalana. Mig govern de la Generalitat el va seguir a Brussel·les; altres membres de l’executiu serien empresonats a Madrid poc després. Començava així una batalla jurídica sense treva en dos fronts: l’interior i l’exterior. Una pugna plena d’intrigues polítiques i jurídiques i alguna persecució policial que Josep Casulleras ha transformat en un relat periodístic electritzant que remarca totes les victòries aconseguides.

El periodista de Vilaweb parlarà durant la presentació de l'actualitat, de quin és el camí de la via judicial catalana a Europa i qui en són els protagonistes.
 

Fulletó de la pesentació del llibre de Josep CAsulleras aquest dissabte. Foto: Ovoxo.

 

Participació