El logo de Catalunya a l'Smithsonian Folklife Festival rep el premi a la millor imatge gràfica de 2018

Tres artesans de la Vall d'en Bas hi van ser presents aquest estiu

El logo de Branway Branding guardonat amb un dels Premis Clap.
El logo de Branway Branding guardonat amb un dels Premis Clap. | Brandway Branding.
07 de desembre del 2018
Actualitzat a les 8:44h
La identitat gràfica que va representar Catalunya com a cultura convidada a l’Smithsonian Folklife Festival de Washington ha estat premiada com la millor imatge gràfica del 2018 als Premis Clap, uns guardons internacionals de disseny gràfic i industrial.
 
El Departament de Cultura, convidat per l’Smithsonian Institution, va mostrar al National Mall de Washintgon DC el passat juliol la imatgeria festiva, la música, la dansa d’arrel, els castellers, l’artesania i les festes tradicionals sota el lema “Catalunya: tradició i creativitat des de la Mediterrània”.
 
Aquesta imatge gràfica ha obtingut ara un reconeixement internacional amb els Premis Clap, que premien l’excel·lència de treballs fets per estudis, agències, oficines i professionals independents d’Amèrica Llatina, Estats Units, Brasil, Espanya i Portugal.
 
El Departament de Cultura va encarregar el logo a l’estudi de disseny gràfic Brandway Branding, establert a Vilablareix (Gironès), un logo-símbol que recull els valors principals de la cultura catalana: creativitat, innovació i tradició, cultura social i creixement amb el caràcter mediterrani com a fil conductor.

Els premis Clap creats per FOROALFA i Veredictas excellence standards són els premis internacionals de disseny industrial i disseny gràfic, que guardonen estudis, organismes, oficines i professionals independents que es mesuren amb els seus parells de tota Amèrica Llatina. Compten amb el suport de les principals organitzacions vinculades al disseny, que compleixen la funció de seleccionar els membres del jurat.

Cal recordar que tres artesans de la Vall d'en Bas van ser presents en aquest festival, que organitza a Washington (EUA) des de fa 51 anys el Museu Smithsonian, el més important  de Nord-amèrica i un dels més prestigiosos del món.