La Fageda reivindica a l'Eurocambra que les empreses socials «poden competir» amb les multinacionals

La cooperativa catalana de la Garrotxa defensa donar "un espai laboral adequat" a les persones amb necessitats especials

El fundador de La Fageda, Cristóbal Colón, durant la seva intervenció al col·loqui sobre economia social al Parlament Europeu, a Brussel·les, el 4 de desembre.
El fundador de La Fageda, Cristóbal Colón, durant la seva intervenció al col·loqui sobre economia social al Parlament Europeu, a Brussel·les, el 4 de desembre. | ACN.
Redacció
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:29h
La companyia catalana La Fageda –situada a la Fageda d'en Jordà, al terme municipal de Santa Pau (Garrotxa)– ha reivindicat en una conferència a l'Eurocambra que les empreses socials europees "poden competir" amb les multinacionals.

Cristóbal Colón, fundador d'aquesta cooperativa alimentària que integra discapacitats intel·lectuals i malalts mentals, ha defensat que si es dóna "un espai laboral adequat" a les persones amb necessitats especials, les empreses "poden competir al mercat amb les grans multinacionals". Així, ha defensat que es posi "a la persona com a element fonamental" del projecte empresarial.

El fundador i una trentena de treballadors de La Fageda han compartit la seva experiència en un col·loqui sobre economia social al Parlament Europeu convidats per l'eurodiputat d'ERC Josep-Maria Terricabras.

La Fageda fa 26 anys que produeix i comercialitza iogurts i altres productes làctics a la Garrotxa, on dóna feina a més de 300 persones. Ara mira a Europa per ampliar l'abast de la seva empresa social.

Colón considera que l'empresa ja és "un projecte madur" i vol crear una "escola paral·lela" per a "incorporar-hi" joves expulsats del sistema educatiu perquè puguin entrar "al món del treball amb dignitat".

Si bé fins ara no han cercat ajudes econòmiques de la Unió Europea per a tirar endavant la companyia, Colón explica que intentaran recórrer a fons europeus per a impulsar la nova iniciativa.