El ple d'Olot aprova una moció de suport als presos polítics en vaga de fam

El PSC se n'ha abstingut tot adduint que respecten el poder judicial que emana del Tribunal Constitucional

El batlle d'Olot ha presentat a la resta de regidors de l'Ajuntament la moció aprovada.
El batlle d'Olot ha presentat a la resta de regidors de l'Ajuntament la moció aprovada. | Martí Albesa.
05 de desembre del 2018
Actualitzat a les 10:50h
El ple extraordinari de l'Ajuntament d'Olot, celebrat aquest matí de dimecres, 5 de desembre, ha aprovat una moció de suport a la decisió dels presos polítics (Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull) d'iniciar una vaga de fam en denúncia a l'actuació del Tribunal Constitucional, que amb la seva manera de procedir davant dels recursos d'empara presentats pels presos polítics evita l'accés de les seves peticions als tribunals europeus i internacionals.

La moció ha rebut el suport de tots els grups municipals (PDECat, ERC, CUP, OeC), tret dels tres regidors del PSC. El portaveu dels socialistes olotins, Josep Guix, ha manifestat que "no estan d'acord que hi hagi persones empresonades per la seva ideologia", però, per contra, són partidaris de respectar el poder judicial que representa el Tribunal Constitucional espanyol.
 

El portaveu del PSC, Josep Guix, ha justificat l'abstenció del seu grup pel respecte que tenen amb el Tribunal Consticuional. Foto: Marti Albesa.


Mentre Esquerra, en veu d'Anna Barnadas, ha recordat les paraules de Joan Tardà a favor d'aquesta acció dels presos polítics, Raül Massanella (CUP) ha posat de manifest que "la vaga de fam és un nou exercici de resistència contra l'aparell judicial franquista de l'estat espanyol", i Xavier Garcia (Olot en Comú) ha blasmat la reiterada situació d'injustícia que suposa la preso provisional i sense garanties.
 

La CUP, en veu de Raül Massanella, considera la vaga de fam un nou acte de resistència. Foto: Martí Albesa.


El batlle, Josep M. Corominas, que ha presentat la moció, ha afirmat que "la duresa que comporta aquesta acció demostra la fermesa de les conviccions" dels presos polítics que la duen a terme, igual com de la resta de presos i exiliat, "i confirma el seu compromís en la lluita pacífica.

El ple extraordinari s'havia convocat, d'altra banda, per a aprovar provisionalment dues modificacions puntuals del POUM i un conveni de gestió urbanística. La modificació provisional del POUM al carrer Sant Cristòfor es fa perquè s’hi puguin construir habitatges de protecció social. El plenari també ha donat llum verd a la modificació del POUM i al conveni de gestió urbanística per a la implantació d’Espai Cràter, el centre de coneixement i divulgació del vulcanisme i del patrimoni a la finca de Can Mas Pomer. Aquests dos punts ha comptat amb els vots favorables de l’equip de govern amb PSC i OEC mentre que ERC i la CUP hi ha votat en contra.

Davant la possibilitat que el pròxim ple ordinari, que escau el 20 de desembre, no es pugui fer pel fet que tiri endavant l'aturada de país prevista, el batlle ha proposat dues noves dates (17 o 19 de desembre) que caldrà acordar ben aviat amb la resta de grups municipals, igual com la proposta llançada per la portaveu d'ERC, Anna Barnadas, de suspendre el tradicional sopar de Nadal dels càrrecs electes com a mostra de respecte amb els vaguistes de fam.


 
Arxivat a