Tecnologies de la informació

El programa Civichub Garrotxa tanca el 9 de desembre la seva primera edició

Amb una marató tecnològica i un acte de cloenda i demostració de projectes d’apoderament ciutadà al Núria Social d'Olot

per Redacció, 30 de novembre de 2018 a les 17:09 |
Una de les sessions de Sprint de Pre-Incubació del CivicHub Garrrotxa. | CivicHub.
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El programa Civichub Garrotxa tanca el diumenge 9 de desembre vinent la seva primera edició amb gran èxit. El mes de setembre va començar aquest programa de preacceleració de projectes d'innovació cívica, governança descentralitzada i participació ciutadana amb més de 30 participants i 16 projectes, i amb la participació de més de 50 experts/es que han ofert un total de 200 hores de formació i tutories.

La cloenda, el 9 de desembre


El diumenge 9 de desembre de 17 h a 20 h al Núria Social d'Olot es realitzarà un acte de cloenda on es presentaran els projectes.

17 h-18 h: 30 Fira de demostracions de projectes i productes.
18:30 h- 19:30 h Presentacions finals a l'escenari.
19:30 h-20 h Networking i cava.


Durant tot el programa, els projectes participants han estat treballant en trobades intensives de cap de setmana (sprints) per a potenciar la viabilitat, la sostenibilitat i la pròpia transformació dels projectes cap al context en què vivim, tot incorporant diferents eines tecnològiques que faciliten la seva planificació i implementació.

Alguns d'aquests projectes son: Som Mobilitat, La Iera, Ereuse, FairBnb, FairCoop, CollectiveOne o Minuts.

Tanmateix, la formació ha donat peu a crear un espai d'intercooperació, on han esdevingut col·laboracions i projectes amb més capacitat de resiliència, amb més creativitat i efectivitat.

L'esdeveniment de cloenda del 9 de desembre tanca amb els 7 darrers dies de programa dedicats al prototipat de solucions per part dels projectes participants, emprant tecnologies físiques (maquinari) i digitals (programari) obertes i descentralitzades en les dues darreres trobades. En aquesta recta final de prototipat de solucions hi col·laboren oferint formació especialistes de col·lectius tecnològics locals i internacionals com ara Robolot, Güifinet, Ethereum Barcelona, Holochain Barcelona, IOTA Barcelona.

●    Agenda de trobades 5 (30 Nov - 2 Desembre): Sprint 5 Intel·ligència Artificial (AI) i Ètica de Dades, Dades Obertes i Internet de les Coses (IoT).
●    Agenda trobades 6 (6, 7, 8 i 9 Desembre): Sprint 6 - Marató Final de tecnologies descentralitzades

Conviden tothom a assistir a aquest acta de cloenda, on es presentaran i es farà una petita fira per conèixer amb més profunditat cada un d'aquests projectes.

Civichub està finançat per la Generalitat de Catalunya a través de Catalunya Emprèn i el Fons Social Europeu.

Més informació i inscripcions a l'acte de cloenda en aquest vincle.
 

 

Participació