Més accions al Nucli Antic d'Olot: habitatge i àrees d'oportunitat

Aquest divendres, 30 de novembre, es portarà a terme la jornada tècnica “Repensem el Nucli Antic des de les oportunitats” a la sala El Torín d’Olot

Neus Roca, al costat del regidor Vayreda, va presentar la jornada la jornada tècnica «Repensem el Nucli Antic des de les oportunitats».
Neus Roca, al costat del regidor Vayreda, va presentar la jornada la jornada tècnica «Repensem el Nucli Antic des de les oportunitats». | @olotuit.
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 9:11h
Seguint les accions recollides en el PIAM i prioritzades pel mateix Consell de Barri, aquest divendres 30 de novembre es portarà a terme la jornada tècnica “Repensem el Nucli Antic des de les oportunitats” a la sala El Torín d’Olot, ta com van fer saber en seu municipal aquest passat dilluns el regidor de Progrés Econòmic, Estanis Vayreda, i Neus Roca, de la Delegació a la Garrotxa del Col·legi d’Arquitectes.

Aquesta jornada és una sessió de treball en format taller dirigida a arquitectes i aparelladors que té com a objectiu conèixer casos d’èxit, reflexionar, compartir opinions i realitzar aportacions per a la regeneració urbana del Nucli Antic d’Olot. L’objectiu final és la redacció d’un document consensuat que incorpori la localització de les àrees estratègiques que cal treballar dins el Nucli Antic d’Olot i els criteris a seguir per desenvolupar les propostes d’actuació. La jornada comptarà amb la ponència de l’arquitecte i urbanista Francisco Pol (Premi Nacional d’Urbanisme), especialista en projectes urbans dirigits a la recuperació i valoració de centres històrics.

Precisament, el 22 de novembres passat es van aprovar a la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot les bases per a la contractació d’un estudi per a la rehabilitació, captació i mobilització d’habitatge al Nucli Antic d’Olot. Es tracta d’una acció recollida en el Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot i prioritzada pel Consell de Barri. En aquest sentit, la voluntat del Consistori és la de conèixer en detall la realitat del parc d’edificis i d’habitatges existent per tal de poder fer una diagnosi acurada i així poder desenvolupar estratègies per solucionar les problemàtiques detectades, així com preveure i donar resposta a les necessitats futures.
 
L’estudi estarà dividit en tres fases: una primera que tractarà d’un treball de camp i recollida de dades; la segona part consistirà en un anàlisi i diagnosi de l’estat actual i en l’última fase es plantejaran propostes i estratègies per les problemàtiques i necessitats detectades. Així doncs, es consideren dos elements a estudiar (els edificis i els habitatges) des d’un punt de vista estructural, d’ús, d’accessibilitat, energètic, estètic, social, urbanístic i econòmic, identificant-ne i categoritzant-ne les necessitats, oportunitats i previsions futures. La transversalitat de la diagnosi i de les propostes que es demanen requerirà que l’encàrrec sigui realitzat per un equip de professionals multidisciplinar  i el termini d’execució previst és de 5 mesos des de l’adjudicació del contracte.

Quant a la resta d’accions incloses al PIAM i prioritzades pel Consell de Barri, entre finals d’any i principis del 2019 s’executarà l’enderroc de l’edifici del carrer Mont Carmel per a la futura construcció d’habitatge públic. Paral·lelament, s’estan finalitzant les obres de millora de la font de la plaça Campdenmàs, acció inclosa en el Pla de millora de places de proximitat del PIAM, així com en breu s’iniciaran les obres per a la dignificació del solar de Can Sau, un projecte realitzat pels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner per a la integració urbana d’aquest solar del costat de l’església del Tura i validat també pel Consell de Barri.


 
Arxivat a