«He caminat tots els carrers d'Olot», de Clara Nubiola, es mostra a Can Trincheria

La publicació, que es presentarà avui a les set del vespre, recull les il·lustracions exposades a Olot que l’artista va elaborar durant l'estada a la Residència Faber

L'artista i il·lustradora Clara Nubiola durant la estada a la Faber Residency d'Olot.
L'artista i il·lustradora Clara Nubiola durant la estada a la Faber Residency d'Olot. | @FaberResidency.
Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 8:44h
Aquest dijous, 29 de novembre, es presentarà el llibre He caminat tots els carrers d'Olot, de l’artista Clara Nubiola. La publicació recull les il·lustracions exposades a Olot del 10 de febrer al 7 de març de 2018 i que l’artista havia elaborat durant la seva estada a la Residència Faber d'Olot. La publicació ha estat editada per l'Observatori del Paisatge, l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot i Faber i es presentarà a Can Trincheria (Olot) a les set del vespre. D'aquest acte, obert i gratuït a tothom, ella mateixa n'ha fet un tweet de promoció ben original:
Durant cinc jornades Clara Nubiola es va proposar caminar per tots els carrers d’Olot: cada matí, amb una llibreta, un bolígraf i una càmera de fotos va sortir a recórrer un tros de la ciutat tot creant una narració subjectiva, vivencial i gens científica de la ciutat. Així ho contava ella mateixa: "Volia viure “l’experiència Faber” però sobretot per mi era important viure la ciutat. Amb un projecte on em vaig proposar caminar per tots els carrers d’Olot per tal de crear un relat subjectiu de la ciutat, vaig poder viure la ciutat, sortint a caminar cada dia durant els cinc dies que va durar el projecte. Jornades de 15 quilòmetres caminant cada dia, jornades que em permetien descobrir, palpar, viure la ciutat d’Olot i al mateix temps, a l’arribar la tarda, refugiar-me a la residència, amb les vistes de la Garrotxa clavades a la finestra, per ordenar, classificar, pensar tot el material acumulat durant el dia".

Clara Nubiola és disenyadora gràfica de formació i apassionada del territori des de sempre. Després de cursar un màster en Antropologia social i cultural (UB) i un postgrau en Arquitectura del Territori (UPC), decideix treballar sobre el territori a partir de la pràctica artística. Els seus projectes mostren una mirada crítica i irònica que convida a reflexionar sobre la ciutat contemporànea, el turisme de masses, la societat, el territori. És autora de la Guía de le las rutas inciertas (Bsidebooks, 2011) i Los cuentos de Ninots (Fundació Milà, 2016) i creadora de la publicació digital de Los Vacíos Urbanos (des del 2009 fins ara).
 

Coberta del llibre de Clara Nubiola.


 
Arxivat a