Connectem els Polígons fomenta una xarxa de col·laboració i millora empresarial a la Garrotxa

S’ha dut a terme una prova pilot als polígons del Politger de Sant Jaume de Llierca i al del Pla de Baix d’Olot, inspirada en el Fòrum BIanya

El regidor d'Olot, Estanis Vayreda, i el batlle de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, durant la presentació.
El regidor d'Olot, Estanis Vayreda, i el batlle de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol, durant la presentació. | Xavier Borràs.
28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 8:44h
Empresaris del Pla de Politger de Sant Jaume de Llierca i del Pla de Baix d’Olot participen en un projecte impulsat per DinàmiG i que compta amb el suport de la Diputació de Girona. Parteix de la feina feta pel Fòrum Bianya amb l’objectiu que les empreses col·laborin conjuntament per millorar en competitivitat. Aquest dimarts al vespre se'n va fer la presentació a DinàmiG, que va anar a càrrec d'Estanis Vayreda, regidor de Progrés Econòmic de l'Ajuntament d'Olot, i de Jordi Cargol, batlle de Sant Jaume de Llierca, en un acte emmarcat dins la Setmana de l'Emprenedoria.

Durant l'acte de presentació es va posar de relleu, d'una banda, la possibilitat pròxima d'un augment de terrenys per a situar-hi més empreses al polígon del Politger (que podria moure's entre els 50.000 i els 80.000 m2) i les queixes creixents de les empreses, especialment de les situades al polígon del Pla de Baix, pel que fa a la variant d'Olot, que sembla que no acabi d'arribar. Segons Estanis Vayreda, "la paciència dels empresaris també té un límit" i no va descartar que ben aviat hi hagi mobilitzacions per reclamar la resolució d'aquest eix viari tan necessari per a Olot i la Garrotxa.
 
DinàmiG, en representació del Consell Comarcal i de l’Ajuntament d’Olot, té per objectiu promoure accions que fomentin la millora a les empreses de caire industrial. És en aquesta línia que es va demanar suport a la Diputació de Girona (a través del projecte Singulars), per dur a terme una acció de dinamització de polígons industrials que es va definir en dos àmbits molt concrets:  d’una banda, el foment de la creació de xarxa entre les empreses i, de l’altra, la millora de la pàgina web on es recull la informació dels polígons de la comarca www.poligonsgarrotxa.cat.
 
El projecte –anomenat Connectem els Polígons– fomenta la creació d’una xarxa de col·laboració entre les empreses ubicades en un mateix polígon, i s’ha dut a terme una prova pilot al polígon de Politger de Sant Jaume de Llierca i al Pla de Baix d’Olot, en una iniciativa promoguda per DinàmiG i amb el suport de la Diputació de Girona.

Durant el passat mes d’octubre, un grup de representants d’empreses dels dos polígons ha estat treballant per establir un model d’organització que, a partir d’una millora nivell individual, els ajudi a avançar de manera conjunta. El projecte segueix el model d’organització iniciat pel Fòrum de Bianya. Un grup d’empreses del municipi es reuneixen, comparteixen les seves inquietuds i àmbits de millora, i busquen possibles solucions de forma conjunta.
 
Aquests dos polígons reuneixen gairebé un centenar d’empreses, per bé que en les trobades només hi han participat una vintena, unes deu del Pla de Baix i unes deu del Politger. S’ha treballat amb el suport d’una consultoria i s’han creat dos grups amb la participació d’una vintena d’empreses que han fet un recull de temàtiques sobre les que voldrien millorar, i han prioritzat quines voldrien treballar el primer moment. Els temes escollits per començar van relacionats amb la mobilitat i senyalització dels polígons i mesures vinculades a noves estratègies de venda i salut.
 
El regidor de Progrés Econòmic d’Olot, Estanis Vayreda, ha subratllat que “dels temes tractats pels empresaris d’Olot,  s’ha considerat prioritaris la millora de la mobilitat interna del mateix polígon i la necessitat de la variant”. “La senyalització dels accessos i les empreses dins del mateix polígon, a més d’una iniciativa per promoure esmorzars saludables són els projectes en què han començat a treballar” a Sant Jaume de Llierca segons ha explicat l’alcalde, Jordi Cargol.
 

La iniciativa també es va presentar a DinàmiG en el marc de la Setmana de l'Emprenedoria. Foto: @olotuit.


Una vegada finalitzat aquest treball, cadascun dels grups treballarà amb una proposta d’organització que s’ajusti a les seves necessitats, amb l’objectiu de crear xarxa entre les empreses i assolir millores constants. També fixaran la periodicitat i el model de funcionament de cada un dels grups. Estanis Vayreda ha remarcat que “la importància d’aquest projecte és el treball que han fet els representants de les empreses i que tindrà continuïtat. Nosaltres els hi donarem suport en el que faci falta”. En aquest mateix sentit també s’ha pronunciat Jordi Cargol “ha estat una experiència que ha agradat molt perquè els empresaris han pogut compartir coneixements i treballar conjuntament per millorar la gestió del polígon. Per això, animo als empresaris que no ho han fet a participar-hi a partir d’ara”.
 
La presentació de Connectem els Polígons ha tingut lloc aquest dimarts 27 de novembre a DinàmiG a la jornada per conèixer i compartir experiències de treball en grup de les empreses dels polígons de la Garrotxa. Durant l’acte, que forma part de la Setmana de l’Emprenedoria, a més de la presentació de les dues agrupacions, també s'ha comptat amb la participació del Fòrum de Bianya.

Si alguna empresa vol més informació, pot posar-se en contacte amb DinàmiG al 972 260 152 o a través del correu-e a [email protected].  
 
 
Arxivat a