Respon.cat reconeixerà Cristóbal Colón, president de La Fageda

Per la seva trajectòria en responsabilitat social en les empreses, en un acte que tindrà lloc aquest dimarts 27 de novembre a Girona

Cristóbal Colón, president de La Fageda.
Cristóbal Colón, president de La Fageda. | ACN.
Redacció
27 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:17h
Els premis Respon.cat 2018 atorgaran el reconeixement especial a la trajectòria personal pel seu compromís amb la responsabilitat social a Catalunya a Cristóbal Colón, president de la cooperativa La Fageda (Santa Pau ). Aquest reconeixement es lliurarà en un acte que se celebrarà aquest dimarts 27 de novembre al Centre Cultural de la Mercè a Girona, obert a tot el públic.

Paraules de reconeixement del president de Respon.cat, Josep Santacreu

Els Premis Respon.cat van néixer per reconèixer empreses que haguessin destacat en els compromisos d’RSE. Però darrere les empreses hi ha persones que lideren aquest compromís responsable i el porten cap a l’excel·lència.

Així, per segon cop, el Jurat dels Premis Respon.cat ha volgut reconèixer una persona per la seva rellevància en el desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya. I ens ha emplenat de goig que enguany hagi volgut fer un acte d’agraïment a tota la tasca immensa de Cristóbal Colón al capdavant de la Fageda.

En Cristóbal ha estat un gran referent en la transformació dels centres especials de treball i en la capacitat de crear per a les persones amb capacitats diferents un model empresarial que, des de la no lucrativitat, ha estat capaç de fer-se present al mercat i merèixer la confiança per la feina ben feta. I el més important, donar una feina que dignifiqués a un col·lectiu tan necessitat.

La feina és un pilar fonamental en la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i en el camí cap a la igualtat per a totes les persones. I La Fageda ha aconseguit generar oportunitats perquè centenars de persones amb especials dificultats puguin construir el seu projecte de vida.

Colón va ser un visionari i va lluitar amb el seu equip de manera incansable per fer front a tots els impossibles i les moltes maltempsades. Anys després, el cas de la Fageda s’estudia a escoles de negoci internacionals.

El fet de tractar-se d’un projecte social no ens ha d’ocultar la realitat d’un gran projecte empresarial. El fet de portar el compromís en el seu ADN no ha de treure mèrit a la gran aposta de responsabilitat social que han portat a terme. La Fageda abordarà els relleus al capdavant i seguirà amb nous reptes però la petjada del Cristóbal sempre serà una font d’inspiració tant per al seu sector com també per a totes les empreses que cerquin somnis impossible
Arxivat a