Més de 550 espectadors gaudeixen d'El Petit Format d'enguany a Olot

El microteatre als instituts, on les reaccions dels adolescents han superat totes les expectatives, ha tingut molt bona acollida

Una imatge d'«Esmorza amb mi», que va exhaurir localitats en El Petit Format d'aquest 2018.
Una imatge d'«Esmorza amb mi», que va exhaurir localitats en El Petit Format d'aquest 2018. | @elpetitformat.
Redacció
26 de novembre del 2018
La quarta edició de la mostra de teatre El Petit Format ha finalitzat amb una valoració molt positiva per part de l’organització. Més de 550 espectadors han gaudit d’alguna de les propostes programades, que durant quatre dia han omplert diversos espais de la ciutat d’Olot. Un volum de públic que ha aconseguit exhaurir les entrades per a tots els espectacle, tret d'El Metge de Lampedusa, una proposta que tot i tenir molt bona entrada l’aforament era molt superior a la rest –quasi equivalent al d’un espectacle de més gran format, tot i ser una proposta molt íntima.

La mostra d’enguany ha estat caracteritzada per la nominació de dos dels espectacles, El Metge de Lampedusa i Esmorza amb mi, als Premis Butaca, uns guardons que coneixeran avui si reben o no. Unes nominacions que reafirmen, en aquesta edició a la qual han fet una especial aposta per les companyies professionals, la qualitat de les propostes programades i els encoratja a continuar apostant per a aquesta professionalització.

A diferència d’altres anys, en aquesta edició s’ha volgut acostar el microteatre als adolescents, alumnes de primer d’ESO dels INS La Garrotxa i l’Escola Pia d’Olot. Una aposta que ha estat possible gràcies a la col·laboració del Festival Píndoles i l’Institut Municipal d’Educació d’Olot i que ha tingut molt bona acollida entre els alumnes. Després de veure les reaccions d’aquest públic que no ens té acostumats a veure’ls participant d’aquest tipus d’activitats culturals, s'intentarà repetir l’experiència en properes edicions, ja que ha donat molt bon resultat i ha estat una experiència molt enriquidora per als nois i les noies que hi han participat.

Una quarta edició sensacional que ha complert l’objectiu principal de la mostra: aconseguir que els espectadors visquin l’espectacle i no només el mirin. Des de l’organització, i després de veure l’espectacular assistència i les valoracions tan positives que els han fet arribar els espectadors sobre les propostes programades, els anima a continuar treballant en aquest projecte.

Un Petit Format 2018 que acaba, però d’aquí a poques setmanes, ja començaran a voltar pels escenaris de Catalunya tot cercant noves propostes que aconsegueixin aquesta connexió entre actors i públic per a  poder anar confeccionant la programació d'El Petit Format 2019.
Arxivat a