Quin temps farà aquesta setmana?

L'ambient fred vindrà acompanyat de vent intens, que s'anirà estenent per gairebé tot el territori

Començament del dia a Rupit.
Començament del dia a Rupit. | Carme Molist.
Redacció
26 de novembre del 2018
Actualitzat a les 7:20h
La darrera setmana de novembre arrencarà amb un descens del termòmetre. Un front que entrarà per Ponent provocarà aquesta davallada de la temperatura, entre dilluns i dimarts. Aquesta entrada pot deixar algunes pluges, però de poca consideració. Estaran concentrades a punts del terç sud i són probables a la resta de la meitat sud del territori.

Tot i així, a partir de mig matí s'iniciaran precipitacions al vessant nord del Pirineu que es mantindran la resta de la jornada. En general, fins a mig matí el cel estarà molt ennuvolat o cobert per bandes de núvols alts i mitjans. A partir de llavors, la nuvolositat minvarà, si bé durant la resta de la jornada encara hi haurà algunes bandes de núvols alts i mitjans que circularan de nord a sud del territori i que deixaran el cel poc o mig ennuvolat. 
 
A més, el Servei Meteorològic de Catalunya, ha emès avisos per vent, durant tot dilluns, a la Terra Alta, Baix Ebre i el Montsià. A partir del migdia, l'alerta s'estendrà al Ripollès, Berguedà, Solsonès, Alt Urgell, Cerdanya, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, la Vall d'Aran i Alta Ribagorça.

A partir de la tarda, l'avís passarà a ser de perill alt en diverses d'aquestes comarques i s'afegiran d'altres, però amb perill moderat. Seran el Vallès Oriental, Osona, la Selva, la Garrotxa i l'Alt Empordà ampliaran l'àrea d'avisos per aquest vent.

La cota de neu se situarà entorn dels 1.200 metres, si bé puntualment podrà baixar fins als 1.000 metres durant la tarda i vespre. S'espera que de cara a dimecres, repunti el termòmetre i el sol s'imposi a bona part del territori.