L'Hospital d’Olot garanteix serveis mínims durant la vaga de metges dels CAP

El sindicat Metges de Catalunya ha cridat a la vaga els 5.700 metges dels Centres d'Atenció Primària entre el 26 i el 30 de novembre

L'Hospital d'Olot i l'atenció primària a Sant Esteve d'en Bas i Sant Joan les Fonts garanteixen serveis mínims.
L'Hospital d'Olot i l'atenció primària a Sant Esteve d'en Bas i Sant Joan les Fonts garanteixen serveis mínims. | Martí Albesa
Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:58h
L’Hospital d’Olot ha fet públic un comunicat en què afirma que, durant la vaga prevista durant tota la setmana vinent pels 5.700 metges dels Centres d'Atenció Primària "es garanteixen els serveis mínims per a mantenir la correcta atenció d’usuaris i malalts en el funcionament de les urgències, tractaments oncològics, diàlisi, activitat quirúrgica que no es pot ajornar, rehabilitació, radiologia simple (radiografies) i extraccions i analítiques".

En el cas d’anul·lació d’una intervenció quirúrgica l’Hospital es posarà en contacte amb els afectats. En el cas de visites a consultes externes o proves complementàries al diagnòstic per la imatge, l’Hospital enviarà un sms als afectats tot anul·lant-ne la cita. Més endavant, es tornarà a programar tota l’activitat afectada i el centre es posarà en contacte amb els usuaris per oferir-los una nova data.

La pediatria de la comarca concentrà tota la seva activitat a l’ambulatori d’Olot, en torns de matí i tarda.

Pel que fa a l’atenció primària (EAP de la Vall d’en Bas i Sant Joan les Fonts) es garanteixen els serveis mínims als CAP de Sant. Esteve d’en Bas i Sant Joan les Fonts de 8h a 20h. La resta de consultoris i serveis de la Fundació es poden veure afectats durant la vaga convocada per Metges de Catalunya, del 26 al 30 de novembre.

Per a la Fundació Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa la vaga és un dret col·lectiu, però d’exercici individual que té la transcendència de dret fonamental i el treballador pot decidir si s’hi adhereix o no. El treballador no està obligat a comunicar a l’empresa la seva intenció o no d’adherir-se a la vaga ni l’empresa té el dret de preguntar-ho.