Turisme sostenible

L'app «Bas de Màgia», finalista dels Guardons de Turisme de Catalunya

L'aplicació per a conèixer la Vall d'en Bas tot jugant es desenvolupa als set pobles del municipi i permet conèixer les tradicions, el patrimoni i els productes locals

per Xavier Borràs, Vall d'en Bas | 22 de novembre de 2018 a les 10:51 |
El batlle de la Vall d'en Bas , Lluís Amat,posa al costat del president Quin Torra durant l'acte de lliuraments dels guardons. | @turismecat.
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'aplicació per a dispositius mòbils Bas de Màgia ha restat finalista als Guardons de Turisme de Catalunya 2018, que el president Quim Torra i la consellera Carme Chacon van atorgar aquest dilluns al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat davant d’uns 300 professionals del sector del turisme. Aquesta aplicació de realitat augmentada ha quedat en segona posició, per darrere del projecte El Camí del Vi de Vilafranca del Penedès.

Amb aquests Guardons, la Generalitat reconeix cada any la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional. Els Guardons consten de quatre categories: Millor experiència turística; Innovació en accions promocionals i comercialització; Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic; i Turisme responsable.


El Bas de Màgia va néixer a principis d’any i és un referent en la manera d’acostar el territori a tots els públics. A través d'aquest joc es poden visitar els racons de la vall, conèixer la cultura, les tradicions, el patrimoni i els productes locals. ‘Bas de Màgia’ es desenvolupa a tots els pobles del municipi amb set itineraris. Cada ruta està protagonitzada per un esser màgic i es vehicula a l’entorn d’un eix temàtic com són els pagesos de remença, els bandolers o la vida a pagès.
 

Les instruccions i els itineraris de Bas de Màgia. Foto: Adventuriq.


L’aplicació mòbil s’ha plantejat com un projecte tansmèdia per al públic familiar, infantil i juvenil, que poden jugar-hi de forma individual o en grup. Per jugar-hi cal descarregar-se l’App Adventuriq (per a Apple o Android), escollir l’aventura ‘Bas de Màgia’ i triar un dels itineraris. Un cop geolocalitzat el primer indret, i després de resoldre una prova o enigma, el jugador és recompensat amb una nova informació i pot seguir jugant. Al final de cada itinerari, el jugador rep premis i recompenses.
 

El projecte ha estat realitzat per l’Ajuntament de la Vall d’en Bas en col·laboració amb l’Associació de Turisme i Comerç del municipi i l’ajuda econòmica de la Diputació de Girona. Tota la informació del projecte es pot trobar a la pàgina web www.basdemagia.cat.
 

 

Participació