1 de 10
Setmana Europea de Prevenció de Residus

Es multipliquen els tallers de reparació de bicicletes a Olot

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus aquest dissabte també se'n farà un a la plaça Major, amb pedalada popular posterior

Alumnes i professors de l'Escola Pia d'Olothan impartit alguns dels tallers als escolars. | @olotuit.
per Redacció, Olot | 21 de novembre de 2018 a les 09:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Del 17 al 25 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Es tracta d’una iniciativa que promou durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, la implementació d’accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Aquestes accions de sensibilització tenen per objectiu donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa i fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus
 

Les accions implementades es regeixen per les “3 R”: reduir els residus, reutilitzar els productes i reciclar el material. Les 3 R representen les opcions que haurien de tenir- se en compte en primer lloc a l’hora d’idear una estratègia de gestió de residus.
En total, i entorn a aquesta estratègia, s’han organitzat més de 14.000 activitats a tot Europa.

 
El Consell Comarcal, conscient de la importància de la prevenció i la reutilització de residus (premisa que ha considerat en tot moment durant la redacció del nou Pla de Gestió de Residus recentment aprovat), ha organitzat una activitat centrada en ensenyar a reparar les bicicletes dirigida als alumnes de les escoles verdes de la comarca. Concretament s’ha impartit a l’escola Volcà Bisaroques, a l’escola de la Bòbila, a l’escola Pia i a l’IES Bosc de la Coma. Tots aquests centres participen de l‘Activitat VoltOlot, la pedalada que fan conjuntament els alumnes per la ciutat d’Olot, i el taller de reparació de bicicletes s’ha plantejat com a una activitat complementària.

 
Els tallers han estat impartits per alumnes i professors del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de "Conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural" de l'Escola Pia d'Olot. L’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa ha realitzat les activitats d’educació ambiental associades.

 

Aquest dissabte es farà el taller a la plaça Major d'Olot, amb pedalada popular en acabat. Foto: @olotuit.


A més d’aquests tallers als centres educatius,aquest dissabte 24 de novembre, es donarà continuïtat a l‘activitat, aquest cop oberta a tota la ciutadania. De 10 h a 12 h del matí es realitzarà el taller de reparació de bicicletes a la plaça Major d’Olot i tot seguit es realitzarà una pedalada popular per la ciutat. Serà una passejada molt fàcil i agradable a l’abast de tota la família i oberta a tot el públic.
 
Les 3 R: reduir | reutilitzar | reciclar
Aquesta és l’estratègia europea en què es basa la gestió de residus.

Reduir significa utilitzar menys recursos, és a dir, la prevenció en origen.

En segon lloc, la prioritat és reutilitzar els productes; aquesta acció inclou també la preparació per a la reutilització.

En tercer lloc, i com a última opció en la gestió de residus, trobem el reciclatge.

Per tant, fomentar en la ciutadania la reparació i la reutilització de productes i allargar la seva vida útil és primordial per a protegir el medi ambient i preservar els recursos naturals.
 

 

Participació