ERC facilitarà el pressupost d'Olot després que se n'hagi retirat el projecte Cràter

La portaveu, Anna Barnadas, valora positivament el gest de l'equip de govern, que mantenia una partida de 4,5 MEU per a aquesta iniciativa estendard del PDECat

Anna Barnadas s'ha mostrat molt satisfeta per l'acord a què han arribat amb l'equip de govern.
Anna Barnadas s'ha mostrat molt satisfeta per l'acord a què han arribat amb l'equip de govern. | Xavier Borràs.
19 de novembre del 2018
Actualitzat a la 13:52h
Sorpresa a mig matí, després de l'anunci de compareixença en seu municipal d'Anna Barnadas, portaveu i cap de llista republicana a les pròximes eleccions municipals: ERC Olot s'abstindrà en la votació dels pressupostos, amb que facilitarà allò que fa un mes, va votar en contra: l'aprovació dels pressupostos municipals per a l'any 2019.

La capdavantera republicana ha dit que esperaven un gest per part de l'equip de govern i el gest, efectivament, es va produir fa uns dies, amb una trucada del propi batlle, Josep Maria Coromines, i un seguit de reunions a dos bandes que han fruitat amb el compromís, per part del PDECat, de retirar del projecte de pressupostos la partida de de 4,5 milions d'euros que es volia destinar al Cràter, el projecte estendard de l'Ajuntament que, al capdavall, no fruitarà, si més no de moment, i que restarà postposat a un debat durant la pròxima legislatura municipal.

Barnadas s'ha mostrat satisfeta del pacte abastat i ha valorat positivament que es puguin aprovar uns bons pressupostos per a l'any vinent. "Des la nostra tradicional oposició constructiva i propositiva esperàvem un gest de l'equip de govern i aquest gest s'ha produït amb la retirada del projecte Cràter". Per a ERC Olot el Cràter requereix d'un debat profund. "Per a nosaltres és un projecte turístic sense vocació de posar en valor el patrimoni natural", una inicitiva allunyada del pensament dels republicans, que aposten per un Centre d'Interpretació dels Volcans i no pels "tours" turístics  la massificació que suposaria el Cràter.

Tanmateix, el fet que es retiri dels pressupostos no significa que, en principi, es retiri el projecte estrella del PDECat en aquest legislatura i cal pensar que en el pròxim ple en què s'aprovin els pressupostos –que facilitarà l'abstenció dels grup municipal d'Esquerra– l'equip de govern acabarà de fixar la seva posició. En qualsevol cas, per a Barnadas és prou clar que cal un ampli debat amb tots els agents econòmics i socials en elació al projecte, que a ERC Olot no han vist mai amb bons ulls, especialment per la gran partida econòmica que s'hi volia dedicar i que ara podrà engrossir altres projectes, aquest sí necessaris, segons els republicans, com els diversos PIAM o la nova gran biblioteca d'Olot. "El projecte Cràter condicionava els pressupostos de 2019", ha reblat Anna Barnadas.

 
Arxivat a