Olot aposta per les arts avançades amb la mostra Nibiru el 1r de desembre

El centre de la capital s'omplirà de música electrònica avançada, arts visuals i multimèdia, instal·lacions i performances

Pep Berga, Lali Guerrero i Albert Tresserras durant la presentació de Nibiru.
Pep Berga, Lali Guerrero i Albert Tresserras durant la presentació de Nibiru. | Martí Albesa.
19 de novembre del 2018
Actualitzat el 26 de novembre a les 15:10h
La primera edició del Nibiru, Mostra d'Art Avançada, tindrà lloc el pròxim dissabte 1r de desembre de 2018. El centre d'Olot s'omplirà de música electrònica avançada, arts visuals i multimèdia, instal·lacions i periormances en diferents espais de la ciutat, tal com van fer saber aquest dijous a l'Ajuntament d'Olot el regidor de Cultura, Pep Berga, junt amb Albert Tresserras i Lili Guerrero, organitzadors de l'esdeveniment
 
La Mostra tindrà una duració aproximada de 15 hores, distribuïdes en tres blocs: Vermut Electrònic, Tarda Periormàtica  i  Nit Avançada, des de les 12h del migdia fins les 04h de la matinada, i comptarà amb dos tipus d'espectacles: per una  banda, actuacions en directe (Dj's sets i periormances) i per  altra,  instal·lacions i projeccions  de videomapping,  així com un concurs internacional de mapping.
 
El centre neuràlgic d'aquestes activitats serà la Sala Municipal de concerts El Torín (on hi haurà el gruix d'actuacions), també el Líquid Club i la plaça del Puig del Roser.
Els artistes convidats son locals i foranis, però tots convertiran Olot en un centre de cultura contemporània durant la Mostra. Música avançada produïda i/o mesclada per diferents artistes, projeccions, arts visuals i periormances: Tutu, PioK, Persus Nine & Loon, Nucli d'Un Ventilador, Sistema Egodistònic de la companyia Amèbik, els artistes visuals Maquinitas, Salacasca i el col·lectiu experimental Pulp amb el seu espectacle especialment preparat per l'ocasió, Zohastre, i els djs Tresky, d.zibel, el duet Ja:Da i la dj Vicky Groove.
 
Nibiru neix de la inquietud d'un col·lectiu de persones atretes per la cultura contemporània i de voler mostrar aquestes habilitats i coneixements a la població olotina i de la comarca, com a forma d'experimentació en directe.
 
Un conjunt de peces, des de la música avançada a la periormance, la instal·lació digital de llum, so i vídeo art i el mapping, que es realitzaran al centre de la ciutat, dinamitzaran Olot durant el dia, la tarda i nit del dissabte del 1r de desembre de 2018.
 

El cartell de Nibiru, Mostra d'Art Avançada. Foto: nibiru.cat

 
L'origen de Nibiru

Nibiru pretén unir la innovació musical i la creativitat visual i actuar com aparador de nous talents emergents que aposten per la fusió i la experimentació. Ésa més, el nom d'un planeta emmascarat per molts mites: es diu que està dins del nostre Sistema Solar però que té una òrbita molt més ample, el·líptica i en contra direcció. Les llegendes expliquen que cada ics anys passa de nou per la Terra, causa estralls i tapa el Sol durant uns dies, tot provocant el caos terrenal.
 
Als organitzadors els va semblar una història curiosa i interessant, perfecta per a relacionar-la amb  el cosmos  i l'entropia  (l'ordre en el  caos). Fil conductor de moltes de les periomances i audiovisuals que es duran a terme i inspiració  per a la creació del Ioga.
 
Nibiru Mostra d'Art Avançada és una associació sense ànim de lucre que, a través del festival, aglutina i posa en contacte diferents associacions artístiques de la Garrotxa, amb interessos comuns, en un marc  de cohesió social que involucri el món local i l'entorn rural de la comarca.

 
 
Arxivat a